fredag den 5. april 2013

VW Up & co. nu også med trækkrog

Mikrobilerne er en meget populær bilklasse, men nogle mærker har haft en begrænset funktionalitet, da de ikke kunne fås med trækkrog. Nu kan ejerne af VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii dog glæde sig, for bilerne er blevet godkendt til at få anhængertræk på.

Mister Dot Com
Trafikstyrelsen godkendte forleden et anhængertræk til Danmarks suverænt mest solgte nye bil, VW Up, og dens slægtninge Skoda Citigo og Seat Mii. Tidligere kunne du montere en trækkrog, der kunne holde f.eks. en cykelholder, men ikke en der kunne bruges til trailere. Det godkendte anhængertræk kommer fra producenten Mister Dot Com, og der er givet dispensation til, at trækket med typebetegnelsen "up!-Mii-Citigo" må trække op til 500 kg uden bremser og op til 750 kg med bremser.

VW ikke enig
Typegodkendelsen på de 3 bilmodeller siger dog, at bilerne ikke må have træk påmonteret, da de ikke er bygget til træk. Både motorkøling og kobling er ikke dimensioneret til trailerkørsel, hvorfor det af VW forventes, at bilerne vil have problemer med at trække helt op til 750 kg med bremser. VW har derfor udtalt, at de ikke tillader eftermontering af anhængertræk på VW Up (og søstermodeller) og understreger, at skader der skyldes overbelastning, ikke vil være omfattet af bilens garanti, samt at både leasing-, service- og reparationsaftaler kan blive påvirket, hvis du vælger at montere en trækkrog.

FDM ok med træk
FDM ser derimod ikke noget problem i at montere et EU-godkendt anhængertræk på VW Up, og dens slægtninge Skoda Citigo og Seat Mii, såvel som på de japansk/franske trillinger Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo. FDM råder dog til, at man ved VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii kigger på den maksimalt tilladte vogntøjsvægt, som er den samme som bilens tilladte totalvægt (1.290 kg). Trækker man her bilens egenvægt på 940 kg. fra, så må bilen samlet højst trække 350 kg, hvilket er noget mindre end de 500/750 kg, som trækket egentlig er godkendt til. Her skal det bemærkes, at det er den aktuelle vægt for hele vogntøjet, der er gældende, og at det kan påvirke, hvor mange passager, der må være i bilen. Ifølge FDM s juridiske rådgivning, så er det kun, hvis en given skade er sket på grund af trækket, eller monteringen af samme, at garantien på bilen kan bortfalde, og her er det garantigiveren altså bilmærket der skal bevise, at trækket er årsagen til skaden.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Læs mere her

tags: Danmark, Europa, bilen, EU, 2001, VW, FDM, Toyota, Citroën, Peugeot, Skoda, Seat, bremser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar