torsdag den 11. april 2013

Salget af brugte biler følger årstiden...

Siden 2010 er salget af nye biler i Danmark steget på imponerende vis. Alene i februar måned, hvor der i 2010 blev solgt 8.616 nye biler, er salget i 2013 oppe på hele 12.245 biler. Det tal er ganske imponerende, men ligger alligevel under tallet for 2012, hvor hele 14.200 nye biler forlod salgslokalerne i februar måned. Og de nyeste tal viser, at marts måned imponerede med over 14.959 solgte nye biler. Men, hvad så med den anden del af branchen, nemlig de brugte biler Sjovt nok, så er salget af brugte biler mere afhængigt af årstiden, end det er tilfældet med salget af nye biler. Der sælges traditionelt ikke så mange biler i de måneder, hvor frosten har fat men når vejret skifter og solen kigger frem, så sker der noget. Spørgsmålet er så bare, om den ekstra kolde februar/marts har haft indflydelse på brugtbilsalget.

Ifølge Danmarks Statistik blev der indregistreret 7 % færre brugte biler i februar 2013 end samme periode sidste år, hvilket er ret interessant sammenlignet med den vejrtype vi har haft kontra sidste år. Når tallet for marts dukker op, kan man forestille sig, at afvigelsen ser helt anderledes ud for selv om marts har været en kold omgang, så har solen, specielt i påsken, været ganske dominerende. En faktor der gør det interessant at se på biler.

Spørger man hos forhandlerne af brugte biler, så mærker de tydeligt det manglende salg i februar. Og som mange er enige om er vejret en vigtig faktor i denne sammenhæng. Lysten fra kundens side til at tage familien med ud i kulden og kigge på bil er ikke så stor, når vejene er glatte og sneen stadig ligger spredt i landskabet men det ændrede det gode vejr i påsken på. Hos Sand Jensen Automobiler oplever man også vejrets indflydelse på bilsalget. Det er tydeligt for os, at kulden og den ekstra mængde af nedbør har holdt folk inden døre. Men, den ekstra sol i påsken har igen gjort det attraktivt at komme ud og kigge på biler, og folk tager derfor deres online research fra Biltorvet med ud i forretningen. I marts måned steg vores salg således 20 % i forhold til februar. , udtaler René Sand-Jensen, salgsdirektør hos Sand Jensen Automobiler A/S.

Hos Danmarks største bilportal på nettet, Biltorvet.dk, hvor flertallet af de danske brugtvognsforhandlere har deres biler til salg, mærker man også vejrets indflydelse. Selv om vi har flere biler til salg end nogensinde kan vi godt mærke, at de fleste forbrugere primært bruger nettet og de kolde måneder til at sondere terrænet og ikke går videre, så det ender i et salg. Vores seneste meldinger viser dog, at den solrige påske har været rigtig god så salget af brugte biler følger altså årstiden meget godt. , udtaler Claus Nyboe, adm. direktør for Biltorvet.dk.


Læs mere her

tags: Danmark, 2010, direktør, 2013, portal, Danmarks Statistik, 2012, bilsalg,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar