søndag den 18. marts 2012

Store biler forkæles mere (NY UNDERSØGELSE)

Ny undersøgelse fra Applus+ Bilsyn viser, at danskere med store biler bruger flere penge på vedligeholdelse end småbilsejere. Ikke fordi der er noget i vejen med de store biler, tværtimod, men folk passer på deres dyreste eje, fortæller DAF.

Danskere, der kører rundt i en dyr Mercedes, Audi eller Volvo, bruger flere penge på vedligeholdelse af bilen, end folk med en billigere bil. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus+ Bilsyn, der har været ude og interviewe ca. 200 bilsagkyndige over hele landet om deres erfaringer fra 500.000 årlige bilsyn.

60 procent af de bilsagkyndige vurderer, at kunder med store, dyre biler spenderer mest på vedligeholdelse. Ikke fordi de går i stykker, dyre biler har generelt meget få fejl, viser Applus+ Bilsyns fejlstatistikker.

Sædvanligvis klarer de dyrere biler sig ret godt i vores fejlstatistikker, hvor vi opgør fejl på bremser, motor, elektriske kredsløb, dele der styrer bilens forurening etc. De få fejl hænger primært sammen med, at dyre biler ofte er fremstillet af materialer og know how af en høj kvalitet. Dog forebygger ekstra vedligeholdelse selv sagt også fejl og mangler på disse biler. Har bilen været igennem en masse salt og fugt i løbet af vinteren, kan den være ekstra udsat for rust. Køber man en RustAttest hos Applus+ Bilsyn, kan man se, om bilen er begyndt at ruste og kræver omgående reparation for at spare senere og dyrere værkstedsbesøg, siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn.

Dyre biler forkæles mere
Hos Danmarks Automobilforhandler Forening, DAF, er man umiddelbart ikke overrasket over, at bilejere med store, dyre biler bruger flere penge på vedligeholdelse end folk med mindre biler.

Folk passer bedre på de dyre biler over 300.000 kr., fordi det tager længere tid at afskrive dem. Derfor skal bilerne køre i mange år, og så har de mere luksus, og den passer folk på. Det er jo dyrt at anskaffe sig en ny bil i Danmark. Vi oplever også en tendens til, at folk med dyre biler bruger det værksted, som bilforhandleren anbefaler, og dermed repareres bilen af fagfolk, der er fortrolige med mekanikken. Omvendt anvender småbilsejere i højere grad det lokale værksted, der måske kan tilbyde en lavere pris, siger Knud Nielsen, direktør hos DAF.

Rustforebyggelse populært
Af undersøgelsen fremgår det, at de bilejere, der bruger flest penge på vedligeholdelse, typisk investerer i en RustAttest og TCnanobehandling hos Applus+ Bilsyn. Næsten 50 procent af målgruppen får undersøgt, om bilen er plaget af rust.

Det overrasker sådan set ikke. En bil kan få meget store i overført betydning ridser i lakken, hvis den begynder at ruste uden, at der hurtigt sættes ind overfor skaderne, inden de udvikler sig til alvorlige problemer. Det undgår disse bilejere effektivt med en rustundersøgelse, der eventuelt følges op af en behandling med rustbeskyttelse, siger Per V. Rasmussen, Applus+ Bilsyn.

Blandt de kunder hos Applus+ Bilsyn, der spenderer mindst på vedligeholdelse, bruges der især ikke penge på TCnanobehandling og RustAttest.

Læs mere på www.bilsyn.dk

Faktaboks: Bestil en RustAttest
Sten, sand, salt og fugt kan gennem længere tid medføre rust. Med en RustAttest får du kontrolleret, om din bil trænger til rustbeskyttelse. Sammen med attesten giver Applus+ Bilsyn dig en rabatkupon på 600,- kr. til rustbeskyttelse.

Billedtekst:
TJEK DIN BIL: Blandt de bilejere, der bruger flest penge på pleje af bilen hos Applus+ Bilsyn, får 50 procent af dem i øjeblikket undersøgt, om bilen er plaget af rust.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar