søndag den 28. november 2010

Egenrådige MGMT mærker ny medvind (koncert d. 4/12)

Hipster-duoen kommer til Danmark med en række roste koncerter i ryggen. Gruppens succes som trendsættere er brolagt af at se stort på kravene fra mainstream.

Et band, der splitter kritikerne. Et band, der går deres egne veje. Et band, der er blandt de allermest toneangivende de seneste år. Det er, hvad Danmark får besøg af, når MGMT optræder på et for længst udsolgt Vega lørdag den 4. december.

Og skal man tro anmeldelserne fra udlandet, kan vi vente en toptunet koncert. Fra flere verdenshjørner lyder det nemlig, at de har oppet deres evner på scenen væsentligt. Deres nylige optræden i Brixton Academy i London får eksempelvis 9/10 af Virgins musikside og 4/5 af det kritiske dagblad The Independent, mens Time Out London skriver, at hvis der findes en pris for mest forbedrede liveband, så bør den gå til MGMT.

Dermed også sagt, at deres koncerter tidligere har splittet anmelderne, hvilket ligeledes gælder deres seneste udspil Congratulations , der blev kaldt et chokerende psykedelisk mesterværk af Mojo og fik ros til skyerne af centrale medier som Uncut, Q Magazine og All Music Guide, mens andre ikke rigtigt fangede, hvorfor duoen bag kæmpehits som Time to Pretend , Kids og Electric Feel pludselig syrede helt ud.

- Vi vil ikke sælge ud. Det er vigtigere for os at sætte personlig integritet højere end at sælge ud, og vi vil ikke bare lave de sange, der pleaser masserne, forklarede forsanger Andrew VanWyngarden i et nyligt interview med Danmarks Radio.

Den attitude har efter blot to udspil ført gruppen helt i top blandt orkestre, som dikterer nye trends. Debuten Oracular Spectacular der var produceret af mesteren af psych-pop, Dave Fridmann samlede indierødder og clubkids og landede i toppen af en lang række årslister i 2008, og derfor overraskede de med Congratulations , der bevidst manglede radiohits, men i stedet sigtede mod store sammenhænge og hyldede 1970 ernes helte som Brian Eno. Og de er generelt et band, som åbner mere op for spørgsmål end skaber klare svar.

MGMT fik deres danske debut på Roskilde Festival i 2008 og vendte tilbage samme efterår til en koncert i Amager Bio, hvor de blandt andet spillede en coverversion af deres helte i danske Laid Back.

Bandet laver promo på showdag - kontakt venligst Nanna Clausen for interviewtid.

Læs mere her

tags: interview, Danmarks Radio, Danmark, 2008, radio, december, London, Amager, udland, Roskilde, koncert,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar