onsdag den 23. september 2009

Nordiske Mesterskaber i Formula Windsurfing

Dansk Brætsejler Organisation og www.sailxtremeshop.com er i et samarbejde med Skive Windsurfing Klub og Skive Sejlklub værter ved NM i Formula Windsurfing i dagene 21.-23. Aug.
Formula er windsurfings taktiske Formel 1. Det er en racing disciplin, der sejles på en bane med opkryds og slørsejlads. Hastigheden kommer i gunstige vindforhold op på ca. 40 km/t på kryds mod vinden og 65 km/t på slør med vinden.

Traditionelt trækker NM i Formula deltagere fra alle de nordiske og baltiske lande. Heriblandt findes der flere sejlere blandt verdenseliten.

At det er Skive Windsurfing Klub og Skive Sejlklub, der arrangerer mesterskabet, er ikke et tilfælde. I Skive foregår der en målrettet træning af formula windsurfere, hvoraf flere lokale befinder sig i verdenseliten. Skive Windsurfing Klub og Skive Sejlklub er en del af Dansk Sejlunions nye model med kraftcentre for elitesejlsport. Det betyder, at det maritime miljø i Skive lever op til de krav, der stilles for et internationalt stævne. Og med den bevidsthed bød Skive Windsurfing Klub allerede ind på mesterskabet i 2007 med en fastlagt dato for arrangementet.

NM i Formula er en del af DBOs samarbejde med www.sailxtremeshop.com, som er hovedsponsor på den nationale racing rangliste. Idet NM er en del af Sail Xtreme Shop Racing Tour, forventes stort set hele det nationale felt at deltage. Fjorten dage inden mesterskabet løber af stablen, er der således over 30 tilmeldte. Og det forventes afhængigt af vejrudsigten at et omtrent lige så stort antal tilmelder sig i dagene op til. Skive er kendt for at være utroligt vindsikkert, og med disse forudsætninger kan DBO bryste sig af at være blandt de største klasseorganisationer inden for sejlsport.

Spørgsmål vedrørende stævnet kan rettes gennem:

Skive Windsurfing Klub, www.skiw.dk
Dansk Brætsejler Organisation, www.dbo.dk
Officiel Outfit Sponsor: http://da.sailxtremeshop.com

Mvh. DBO

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar