mandag den 26. oktober 2015

Danskerne har delte meninger om de nye fotovogne

image description
I mandags kunne Bilsektionen som et af de første medier i Danmark fortælle, at de nye fotovogne nu var taget i brug. De nye fotovogne er på gule plader, og dermed sværere at spotte på afstand.
Offentliggørelsen om at de nye fotovognene var taget i brug, skabte en hed debat på både Bilsektionen.dk og Facebook, hvori flere hundrede deltog. I alt var der også over 115.000 danskere som trykkede like til opdateringen, og det blev til mere end 7.000 billeddelinger på Facebook!

Dorthe Hendriksen skriver: "Nu skal vi jo huske, at de ikke er på vejene for at kradse penge ind. De er der kun for at forebygge. Men så kan det jo undre, at man hele tiden forsøger, at lege gemmeleg. Hvis det ikke er en pengekasse, hvorfor skilter man så ikke med sin tilstedeværelse

Kim Lunde Lund har dog en helt anden opfattelse af, hvad der bør gøres ved de fartglade danskere.

"Hvorfor skal farttosserne der slår små børn ihjel hver uge advares før de bliver taget. Stod det til mig skulle bøden skiftes ud med en stor kniv der kappede benene af dem der kørte for stærkt."

Trods de nye fotovogne har været på gaden i få dage, så har Anja Jensen og mange andre allerede bemærket, at de nye vognene er sværere at se:

"Den blinkede mig fucking igår på Vejlands alle." Og tilføjer "kørte 90 tror jeg. I 60 zone. Ups"

Indtil videre er blot 25 af de 100 nye fotovogne taget i brug, og ingen af disse har fået installeret det nye digitale fotoudstyr, hvilket betyder Politiet stadig bruger det gamle analoge udstyr som skyder i celluloid-film af ringe kvalitet.

Senere i år bliver der opsat stærekasser på udvalgte strækninger, og i 2015 skal der være stærekasser i hele Danmark.

Hos FDM meddelte man også allerede tilbage i slutningen af 2013, at man var positivt stemt for den permanente fartkontrol, stærekasserne.

"Så længe det er et spørgsmål om trafiksikkerhed og ikke bliver en pengemaskine, går vi ind for stærekasser, når de stilles op på trafikfarlige strækninger, og der er ordentlig skiltning," sagde Torben Kudsk, afdelingschef for økonomisk politisk sekretariat i FDM. Og han tilføjede:

"Men vi er bekymrede over, at der stadig er planer om 100 nye fotovogne sammen med de nye stærekasser, så der udskrives endnu flere bøder. Det ville have en større præventiv effekt med mere synligt politi suppleret af stærekasser på farlige vejstrækninger, der er varslet om med skilte. Der er derimod ingen dokumentation for, at fotovognene har den samme præventive effekt."

Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, 2013, Facebook, FDM, penge,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar