tirsdag den 7. juli 2015

Balloner skal stoppe spritkørsel


Tønder Kommune tager utraditionelt virkemiddel i brug på Rømø for at forhindre spirituskørselSelv om stort set alle danskere tager afstand fra spritkørsel, er spirituspåvirkede bilister stadig et stort og alvorligt problem på de danske veje. En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden viser, at Hver 16. dansker har sat sig bag rattet, selv om de var i tvivl om deres promille.

Derfor er Tønder kommune med i en ny landsomfattende kampagne mod spirituskørsel, og derfor udvider kommunen nu kampagneaktiviteterne på Rømø med et lidt utraditionelt virkemiddel.

I de kommende uger vil tusindvis af bilister på den populære ferieø kigge undrende, når de kommer hen til deres bil og vil åbne døren. På dørhåndtaget eller sidespejlet vil der hænge en flyer med en ballon og med teksten: "Det er sjovere at puste i en ballon end i politiets alkometer. I hvert fald hvis du har drukket alkohol. Er du klar til et pust, eller skulle du hellere lade bilen stå "

Flyeren vil blive uddelt af SSP-medarbejdere på Lakolk og er en sjov og venlig reminder til chaufføren, der skal hjem efter en dag på stranden, en koncert eller et par festlige dage med vennerne, hvor der er blevet drukket alkohol.

- Spritulykker er ofte meget alvorlige. Derfor vil vi minde folk om, at de skal være helt sikre på, at de ikke har drukket for meget til at kunne køre, inden de åbner bildøren. Det handler om at gøre vejene mere sikre for os alle, siger trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommune.

Vind en tur i luftballon
Som en del af kampagnen opfordres folk til at love hinanden, at de vil lade bilen stå, når de har drukket. På Facebook-siden "Stop Spritkørsel" kan du uploade et billede med den person, der giver dig nogle af dine bedste oplevelser og skrive, hvorfor du lover netop denne person, at du ikke vil skrive spritkørsel.

Alle deltagerne er med i konkurrencen om en tur for to i luftballon. Formålet med kampagnen er at minde alle om, at der er mange gode oplevelser i livet, som vi ikke vil sætte over styr ved at køre spritkørsel. Vinderen bliver trukket den 5. august. Se mere på www.facebook.com/stopspritkoersel

Sådan forhindrer du spritkørsel:
- Aftal allerede før festen starter, hvem der kører hjem
- Servér spændende drinks uden alkohol til dem, der skal køre: www.sikkertrafik.dk/drinks
- Tilbyd overnatning på forhånd eller arranger transport til gæsterne.

Læs mere her

tags: bilen, politi, Facebook, koncert, ulykker, kemi, Tønder, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar