søndag den 24. august 2014

Flere typer el-drevne køretøjer på vej

Hospitaler, hjemmepleje, lufthavne, avisomdelere, butikscentre, brandvæsen, golfbaner og forlystelsesparker. Anvendelsesmulighederne for 2- og 3-hjulede el-drevne produkter som scootere og segways er utallige. Snart introducerer transportspecialisten EVscandia også en el-motorcykel med en topfart på næsten 180 km/t El-drevne køretøjer er vejen frem for virksomheder, der ønsker en grøn profil. De er ikke bare miljøvenlige – de er også yderst økonomiske. Omkostningen er helt nede omkring 6 øre pr. kørt kilometer. Og hvis du tror, at el-køretøjer snegler sig afsted, tager du helt fejl. Snart kan du få en el-motorcykel med en topfart, der nærmer sig 180 km/t.

Forventet verdenspremiere på Driving Green
På Driving Green-messen sidst i august satser den danske el-transportspecialist, EVscandia, nemlig på at kunne præsentere en verdenspremiere. Det sker, hvis det lykkes virksomheden at få fragtet den amerikanske Brammo Empulse til Danmark, inden messen begynder.

Motorcyklen forventes at blive prissat omkring 170.000 kroner. Den har en rækkevidde på omkring 200 km pr. opladning, en topfart på 177 km/t og accelerer til 100 km/t på 4 sekunder. Både politi og brandvæsen kunne være oplagte til et sådant produkt, ud over de virksomhedsledere, der gerne vil i førerfeltet, når det drejer sig om fart og om klima.

Klimabevidste kommuner
Men EVscandia præsenterer også andre produkter med knap så meget vind i håret på føreren. El-scootere skyder ikke så høj fart som motorcykler, men kan være en hurtig og effektiv løsning til hjemmehjælpere og kommunale medarbejdere, der i dag kører mange kilometer med taxi eller egne biler, når de skal rundt internt i kommunen til møder eller i forbindelse med akutte behov. Her er der både klimahensyn og økonomiske gevinster at hente ved at køre på el, og så frigiver man en del parkeringspladser, der kan anvendes af bilister, der ikke har mulighed for at anvendes scootere til deres transportbehov.

Støjsvage og økonomiske
Et af de distributionsselskaber, der anvender EVscandias el-scootere til avisomdeling har beregnet, at de sparer i omegnen af 8.000 kroner om dagen. Derudover er avisabonnenterne begejstrede over, at buddet kører på en lydløs el-scooter i stedet for en larmende knallert, så de ikke bliver vækket tidligt om morgen.

Også indendørs anvendelse
Et tredje aspekt er ikke alene klimavinklen i forbindelse med selve drivmidlet, men også udstødningen. Der er nemlig ingen emission på el-produkter og derfor kan el-køretøjerne også bruges indendørs. Eksempelvis er segways udviklet til professionelt brug oplagte i butikscentre og i lufthavne. Herudover er de nye supersygehuse samt virksomheder med store arealer under tag oplagte til indendørs anvendelse af el-produkter

Erfaren importør
EVscandia blev etableret i 2005 og er dermed en af de mest erfarne aktører inden for professionelle el-køretøjer på 2 og 3 hjul. Virksomhedens løsninger er udviklet af førende internationale producenter og EVscandia udvælger nøje de produkter, der vurderes at passe til det skandinaviske marked. Flere af dem kan ses på Driving Green-messen, stand 26.



tags: Danmark, politi, økonomi, sygehus, virksomhed, hjemmehjælp, skandinavisk, Motor, miljøvenlig, miljø, scooter, udstødning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar