søndag den 8. juni 2014

Så stor er forskellen på at køre eller flyve på sommerferie

Sommerferien står for døren, og børnefamilier vil i den næste tid drage sydpå på ferie. Men mens det er nemt at tjekke flypriserne, er det et mere kompliceret regnestykke at finde ud af, hvad det reelt koster at køre selv. En skøn badeferie ved Gardasøen eller en hyggelig ferie i Colmar i Alsace er favoritdestinationer, når mange danske børnefamilier snart drager sydpå på sommerferie. Flere og flere børnefamilier vælger stadig at pakke bilen, sætte børnene på bagsædet og køre afsted, men er bilen også den billigste transportform Og hvor stor er egentlig den tidsmæssige besparelse ved at tage flyet fremfor bilen

For at hjælpe de rejsende med at lave et realistisk budget, har FDM med udgangspunkt i FDMs bilbudget beregnet den faktiske omkostning ved at køre selv og sammenlignet med priseksempler fra FDM travel, der viser, hvad det koster, hvis man i stedet vælger at flyve og leje bil på fem af de mest populære sommerferiedestinationer.

"Hvis man udelukkende tager udgangspunkt i de kør-selv omkostninger, der er forbundet med selve køreturen som benzin, slid og vejafgifter, så er bilen den billigste løsning i forhold til flyet. For eksempel kan man i den periode, vi har taget udgangspunkt i, spare over 5.000 kroner ved at køre til den franske Riviera og et næsten tilsvarende beløb til Gardasøen", siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM.

Det tidsmæssige aspekt er dog også en væsentlig faktor at tage højde for, når transportformen skal vælges. Der vil nemlig være et betydeligt tab af tid, hvis man vælger bilen fremfor flyet til en af de fem feriedestinationer.

En familie kan spare op til en til to dages rejsetid på en rejse til Sydeuropa ved at tage flyet. Og jo længere væk, jo mere oplagt er flyet. Det kan være den bedste transportform for de familier, der bare gerne vil hurtigt ned til destinationen og ikke har lyst til at bekymre sig om lange bilkøer ned gennem Europa.

Men for mange familier er selve køreturen dog en meget vigtig del af hele ferieoplevelsen.

"Der er rigtig mange børnefamilier, som vælger at køre, fordi det er en hyggelig måde at være sammen på. Køreturen er altså ikke blot noget, der skal overstås, men en del af ferien der involverer hyggelige stop undervejs. Mange vælger nemlig at tage små afstikkere langs ruten med et par overnatninger og besøge byer og seværdigheder, man måske ellers ikke vil have set", siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Beregningerne tager udgangspunkt i en familie med to børn på 9 og 11 år, der rejser i perioden 2.-15. juli. Fly- og billejepriser et hentet den 2. juni 2014. Der er billeje tilknyttet flyrejsen for at sikre, at mobiliteten på feriedestinationen er den samme, som hvis man var kørt i egen bil.

Vælger man at køre selv, anbefaler FDM, at man holder pauser undervejs og f.eks. tager en overnatning, hvilket typisk koster mellem 600-1.000 kroner for en familie på fire på et trestjernet hotel.

Læs mere her

tags: euro, Europa, direktør, bilen, vejafgifter, benzin, FDM, omkostninger, sommerferie, 2014, Vælger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar