søndag den 2. februar 2014

Kør vinterferien sikkert i møde

Tjek at vinterdæk har mønster og luft nok. Se andre landes regler for vinterdæk.
Med Kong Vinters entré de seneste uger har du endnu mere grund til at sikre, at din bil er klar til vinterferien. Et af de mest kritiske punkter er dækkene.
"Uanset om der er sne eller ej, er vintertid lig med vinterdæk. Men inden du ruller afsted mod pisterne i Skandinavien eller sydpå, så kig lige efter, hvordan dine dæk har det. Mønstret bør være mindst 4 mm dybt for at bevare dækkets vinteregenskaber, blandt andet godt vejgreb og kort bremselængde. Mål også om dæktrykket passer", siger Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Det er også værd at sætte sig ind i, hvordan reglerne for vinterdæk er i de enkelte lande. I Østrig er de 4 mm mønsterdybde faktisk et lovkrav i den periode, hvor der kræves vinterdæk. Krav om vinterdæk er forskelligt fra land til land. Det kan koste dyrt at overtræde reglerne. Så inden du kører af sted, er det en god idé at tjekke Continentals hjemmeside, www.conti.dk Her finder du et interaktivt Europakort med de lokale regler. På hjemmesiden vælger du menuen Personvognsdæk, dernæst Vinterdæk og Vinterdækregler.

Foruden Østrig er Sverige, Norge og Tyskland blandt de lande, der kræver vinterdæk. Georg Nielsen ser gerne Danmark med på denne liste: "Selv om næsten 85 procent kører på vinterdæk, er der stadig mange bilister, som kører rundt på sommerdæk i vinterperioden og dermed udsætter sig selv og os andre for en unødvendig risiko."

Tips før du kører på vinterferie
Tjek dæktryk og mønster
Test bremserne – en ferielæsset bil har længere bremselængde
Tjek olie
Husk refleksvest, førstehjælpskasse, advarselstrekant, ekstra pærer
Medbring registreringsattest, kørekort og DK-skilt (hvis du ikke har EU nummerplade)
Oplad din mobiltelefon

- - -

Continental AG
Med en omsætning på € 33,3 mia. i 2012, er Continental blandt de førende leverandører til bilindustrien på verdensplan. Som leverandør af bremsesystemer, systemer og komponenter til drivaggregater og chassiser, instrumentering, infotainment løsninger, bilelektronik, dæk og tekniske elastomerer, bidrager Continental til øget køresikkerhed og global klimabeskyttelse. Continental er desuden en ekspert-partner i netbaseret bilkommunikation. Continental har i øjeblikket ca 177.000 ansatte i 46 lande.
www.continental-corporation.de

Dæk Divisionen
Som en af verdens førende dækproducenter med mere end 42.000 ansatte opnåede Dæk Divisionen en omsætning på mere end € 9,7 mia. i 2012. Divisionen har i øjeblikket 22 produktions- og udviklingssteder i verden. Det brede produktsortiment og løbende investe-ringer i R&D yder et stort bidrag til en omkostningseffektiv og miljømæssigt effektiv mobilitet.

Dæk til personbiler og erhvervsbiler
Continental er en af de førende producenter af dæk til personbiler og erhvervsbiler i Europa samt verdens fjerdestørste producent af dæk til passagerfly inden for originalmontering og eftermarked. Fokus for Continentals produktudvikling er at optimere alle sikkerheds-relevante egenskaber for dækkene samtidig med, at rullemodstanden minimeres.
www.continental-reifen.de

Dæk til transportsektoren
Forretningsenheden Commercial Vehicle Tires er en af de største producenter af dæk til lastbiler og busser på verdensplan og tilbyder også et komplet produktprogram inden for industrielle dæk.
www.continental-lkw-reifen.de

Sponsoring
Continentals Dæk Division er officiel sponsor for den tyske DFB Cup, Major League Soccer,
2014 FIFA World Cup i Brasilien og UEFA EURO 2016TM i Frankrig.
www.ContiSoccerWorld.com


Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Europa, direktør, bilindustri, lastbil, Frankrig, EU, Brasilien, 2012, omsætning, 2016, Østrig, kommunikation, Continental, Skandinavien, miljø, 2014, advarselstrekant, bremser,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar