fredag den 21. februar 2014

Femern A/S på vej landet rundt til virksomheder der vil med på tunnelbyggeri

Virksomheder landet over får nu mulighed for at høre, hvilke konkrete opgaver de kan løse, hvis de vil være leverandør til byggeriet af verdens største sænketunnel. På åbne møder over hele Danmark vil Femern A/S og Femern Belt Development fortælle firmaerne om deres muligheder for at deltage i tunnelbyggeriet og i de mange andre kommende bygge- og anlægsopgaver på Sjælland og Lolland-Falster.
Ni internationale konsortier er allerede i gang med at udarbejde tilbud på selve tunnelen under Femern Bælt og konsortierne har de kommende måneder behov for at komme i kontakt med en række underleverandører fra hele Danmark og Nordtyskland.

Femern A/S har tidligere udarbejdet en vejledning, der beskriver konkrete opgaver, som kan være relevante for underleverandører til tunnelbyggeriet. Med vejledningen kan de mindre og mellemstore virksomheder danne sig et overblik over deres muligheder, og samtidig få direkte kontaktinformation til de internationale entreprenørkonsortier, der er i gang med at udarbejde tilbud til Femern A/S.

I løbet af marts 2014 arrangerer Femern A/S og Femern Belt Development sammen med bl.a. Dansk Industris lokalafdelinger, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Væksthusene og 3F i alt fem informationsmøder fordelt over hele Danmark og der planlægges lignende møder i Lübeck og Flensburg. Det første møde finder sted den 11. marts i Aalborg.

Blandt underleverancerne til Femern Bælt-projektet kan der fx være tale om servicearbejde på maritimt materiel som gravemaskiner og kranudstyr – typisk svejseopgaver - vedligehold af diverse skibe, personalebåde, pramme, dykkerudstyr og lignende. Byggepladserne kan også få brug for assistance til at anskaffe og montere mindre bygninger, fx til kontorfaciliteter eller som mandskabsrum. Hertil kommer kantinedrift, rengøring, taxikørsel samt vagttjeneste og opsætning af hegn omkring byggepladserne.

"Uanset om det er en opgave til 20.000 kr. eller 20 mio. kr., så er det nu virksomhederne skal finde sammen og få skabt kontakt til de bydende entreprenørkonsortier. Som statsejet selskab har vi en særlig forpligtelse til at informere bredt og med informationsmøderne vil vi gerne sikre, at virksomheder i hele landet kender deres muligheder for at få del i opgaverne på tunnelbyggeriet. Byggeriet af Femern Bælt tunnelen kommer til at skabe mange tusinde nye arbejdspladser – især i Danmark. For hver eneste direkte beskæftiget hos entreprenørerne på byggeriet af tunnelen vil der være endnu en beskæftiget hos de virksomheder, der bliver underleverandører til projektet," siger teknisk direktør Steen Lykke, Femern A/S.

På informationsmøderne vil én kontraktdirektør for teknisk afdeling og kommunikationsdirektør for Femern A/S, Ajs Dam sammen med direktør Stig Rømer Winther fra Femern Belt Development orientere om de mange muligheder, virksomhederne har for at deltage i både tunnelbyggeriet og i de mange andre anlægsopgaver, der gennemføres i det østlige Danmark de kommende år.

"Samlet set bliver der i løbet af de næste ti år bygget for op mod 200 mia. kr. på Sjælland og Lolland-Falster. Foruden Femern Bælt tunnelen drejer det sig om sygehus-byggerier, nye motorveje og ny jernbane København – Rødbyhavn, samt en ny Storstrømsbro og et nyt statsfængsel på det nordlige Falster," siger Stig Rømer Winther.

I byggefasen forventes det, at der vil være omkring 3.000 ansatte på tunnelfabrikken ved Rødbyhavn. I alt skønnes byggeriet af tunnelen at skabe en beskæftigelse svarende til 55.000 mandeår i alt. Heraf ligger de 25.000 mandeår hos hovedentreprenørerne på byggepladserne på og omkring Femern Bælt, mens 30.000 mandeår er indirekte beskæftigelse hos de mange underleverandører.

Se også Femern A/S' 'Vejledning for underentreprenører'

Til redaktionen
Eventuel henvendelse til Stig Rømer Winther på tlf. 2819 8228
Kommunikationsdirektør Ajs Dam, Femern A/S, på tlf. 33 41 63 29

Informationsmøderne afholdes:

Region Nordjylland: Aalborg Scandic - 11. marts 2014 kl. 15.30 – 18.30
Region Midtjylland: Nilles Kro, Sabro ved Aarhus - 12. marts 2014 kl.08.30 – 11.30
Region Syddanmark: DOK5000, Odense - 12. marts 2014 Kl. 15.30 – 18.30
Region Syddanmark: FDE Center Padborg - 13. marts 2014 Kl. 15.30 – 18.30
Region Sjælland: Ringsted Kongrescenter - 17. marts 2014 Kl. 15.30 – 18.30

Yderligere Information: PR & Communications Manager Claus Vesterager Martinus på telefon 2281 0956

Læs mere her

tags: Danmark, København, direktør, Vejle, Sjælland, Lolland-Falster, fængsel, Odense, Rødby, 3F, Nordjylland, Midtjylland, Region Midtjylland, Aalborg, dykker, sygehus, Dansk Industri, virksomhed, Ringsted, Lolland, motorvej, Sabro, kommunikation, beskæftigelse, 2014, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar