lørdag den 25. maj 2013

Oplad din elbil på hospitalet

Bilister vil snart kunne oplade deres elbil, mens de er på hospitalet. Region Hovedstaden har netop afsat 1,3 mio. kr. til 13 ladestandere hovedstadsregionen.
13 nye ladestandere på vej
En af de største hindringer for udbredelsen af elbiler er bilernes relativt korte rækkevidde pr. opladning Dét gør Region Hovedstaden nu noget ved.

I løbet af 2013-2014 bliver der opsat i alt 13 nye ladestandere på parkeringspladserne ved regionens hospitaler og på regionsgården.

De skal gøre det nemmere for flere at tage elbilen og dermed bidrage til regionens klimastrategi og målsætning om 12.000 elbiler på vejene i 2015.

- Det offentlige må gå forrest i omstillingen til grøn transport og gøre elbilen til et reelt alternativ til benzin- og dieselbiler, siger formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (S) og fortsætter:

- Derfor udvider vi i Region Hovedstaden nu lademulighederne på hospitalerne, som er oplagte regionale knudepunkter

26 nye ladepunkter i regionen
Muligheden for en opladning på hospitalet kan fordoble rækkevidden for en elbil.

En undersøgelse viser, at hospitalerne i Region Hovedstaden besøges dagligt af i alt mere end 34.000 patienter, pårørende og ansatte. Hvis der var ladestandere til alle, ville 94 % af bilisterne kunne benytte en elbil til og fra hospitalet.

Opladning betales med app eller kreditkort
Regionsrådet har afsat 1,3 mio. kr. til de ny ladestandere, men inden det bliver muligt at tanke strøm, skal etableringen i udbud.

Blandt kravene til etableringen er, at hver stander skal kunne oplade to elbiler samtidig, så der bliver fordelt 26 nye ladepunkter i hele hovedstadsregionen. Derudover skal man kunne betale for en opladning med kreditkort eller en app.

Patienter og ansatte forventes at kunne lade de første elbiler op i 2013.

Prøv en elbil fredag
Fredag 24. maj kan du se de nyeste elbiler på markedet, selv prøve en elbil eller vinde en tur i den rappe, CO2-neutrale Tesla Roadster sportsvogn.

Det sker ved Den Sorte Diamant i København kl. 11-17. og er led i Danmarks Internationale Region - en event på tre dage med 50 oplevelser, der samler alt det, der gør Region Hovedstaden til en region i konstant udvikling med international konkurrenceevne.

Elbiler i Region Hovedstaden

Regionsrådet har afsat 15,5 mio. kr. i årene 2013-2016 til at realisere målsætningen Region Hovedstaden som førende elbilsregion i regionens klimastrategi.
Klimastrategien har som målsætning, at 25 % af den offentlige bilpark i hovedstadsregionen skal være klimavenlig.
Etableringen af ladestanderne er et udviklingsprojekt, der kan udvides til flere af regionens institutioner, hvis erfaringerne er positive.
I juni åbner regionens ny elbilsekretariat, der skal rådgive kommuner, borgere og virksomheder i regionen og dermed lette overgangen til elbiler.
Se hele programmet for Danmarks Internationale Region på www.dirdage.dk

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, København, elbil, bilen, Regionsråd, 2013, elbiler, virksomhed, benzin, 2016, sportsvogn, hovedstad, Region Hovedstaden, strategi, konkurrence, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar