mandag den 6. maj 2013

Det er NU vinteren er forbi!

Det er nu, vinteren er forbi, foråret starter og mange tunede biler kommer ud af deres vinter hi.

Nu er også tiden hvor mange bilejere skifter deres vinterdæk til hjul med sommerdæk. Så er det bare om at gribe chancen og gennemgå undervognen af bilen, når nu hjulene alligevel er af.

Igennem vinteren samler der sig en del salt og snavs i undervognens mange dele. Vaskehallernes undervognskyl kan aldrig få rigtig bugt med dette og derfor kræver det nu god gammeldags håndarbejde.

En børste med varmt vand er lige sagen og fjerner alle genstridigheder. Det er især sænkede biler med sænkningsfjedre og justerbare gevindundervogne som har godt af lidt ekstra kærlighed og pleje.

Justerbare gevindundervogne også såkaldte skrueundervogne kendes fra motorsporten og er ret avancerede kombinationer af sænkningsfjedre med integrerede støddæmper. En sådan gevindundervogn giver usammenlignelig respons på vejen og bidrager positivt til bilens helheld.

Gevindundervogne har mange forskellige justerbare komponenter som f.eks. justerbare gevind til højdejusteringen af fjedrene

Hvad bør man så gøre

Når man nu er i gang med at rense det hele, så bør man holde et vågent øje om dele sidder løst eller om komponenter har rykket sig. Man kontrollerer selvfølgelig også bremserne på samme tid og ser om klodserne er for slidte og tjek skivernes tilstand. Evt. adskil, rens og smør bremserne efter forskrifterne.

Så er det på med sommerhjulene. Husk evt. centreringsringe, hjulenes korrekte omløbsretning og hvilket hjul der skal sidde foran eller bag. Til sidst spændes hjulene med momentnøgle på kryds. Husk at efterspænde aluminiumsfælge efter nogle kilometer.

Så kan man rulle af sted i det danske forår og sommerland med styr på undervognen.

Mangler man mod eller håndværksmæssige evner så står Extremecarparts i Esbjerg klar. Extremecarparts forhandler en bred palette af tunings komponenter til en lang række bilmærker i den danske bilpark. Extremecarparts er således også forhandler af gevindundervogne fra bl.a. tyske AP, Bilstein, H&R, KW og Weitec. Opsætning og justering af gevindundervogne hører med til de mange opgaver som specialisterne fra Extremecarparts udfører.

Læs mere her

tags: Esbjerg, bilen, motorsport, fælg, støddæmper, bremser, undervognen,

1 kommentar:

  1. Kan med fordel anbefale at kigge her efter sænkningssæt eller sækningsfjeder https://www.billig-gevindundervogn.dk/shop/cms-saenkningssaet.html

    SvarSlet