tirsdag den 14. maj 2013

Danske parkeringspladser fyldt med spøgelser

Rigtig mange danske bilister har oplevet, at medtrafikanter løber fra ansvaret, hvis de kommer til at lave en bule i en anden bil på parkeringspladsen. Det er dog kun de færreste, der efter eget udsagn selv har lavet en parkeringsbule og ikke efterladt besked. Det viser en ny undersøgelse fra Codan Forsikring.

Jeg har aldrig påkørt en parkeret bil uden at efterlade mine kontaktoplysninger . Sådan svarer 93 procent af danskerne i en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget på vegne af Codan. Kun syv procent har således efter eget udsagn selv prøvet at påkøre en parkeret bil uden at give sig til kende.

Når danskerne skal svare på, om de har prøvet at finde en bule eller ridse på deres egen parkerede bil, uden at synderen har efterladt kontaktoplysninger, får piben dog en anden lyd. Her svarer hele 42 procent ja , og hver femte dansker (præcis 20 %) har endda oplevet det flere gange.

Der er således markant flere, der har fået end givet parkeringsbuler. Om det er en tilfældighed eller skyldes udbredt hukommelsestab, siger undersøgelsen ikke noget om. Det er derimod sikkert, at parkeringsbuler og -skrammer ofte laves på steder med mange p-båse som for eksempel indkøbscentre og større biografer.

Noget kunne pudsigt nok tyde på, at der kører en del spøgelser rundt på de danske parkeringspladser. Vores undersøgelse viser i al fald, at over 40% af danskerne har oplevet at få en parkeringsskade uden at synderen har givet sig til kende, men stort set ingen af os har forårsaget den skade. Så regnskabet passer ikke helt, siger Marianne Dahl Steensen, der er privatkundedirektør hos Codan.

Usikkerhed om dækning
Mange tusinde biler sendes hvert år til reparation på grund af ridser, skrammer eller buler, der er påført, mens bilen har været parkeret.

Men Codans undersøgelse viser, at kun 18 procent er helt sikre på, hvordan deres forsikring dækker, hvis deres parkerede bil bliver påkørt og skal på værksted. Og hver fjerde dansker (24 procent) svarer, at de ikke har nogen anelse om, hvordan forsikringen dækker i sådanne situationer.

En kaskoforsikring dækker sædvanligvis ikke parkeringsbuler. Men nogle forsikringsselskaber tilbyder dækning, hvis man fx har samlet en række forsikringer hos selskabet. Derfor kan det være en god idé at tjekke med ens eget selskab, så man ved, hvordan det dækker, forklarer Marianne Dahl.

Læs mere her

tags: biograf, direktør, bilen, regnskab, forsikringsselskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar