mandag den 10. september 2012

40 år ? og i fremgang

BCA, Danmarks største bilauktion, fejrer 40 års jubilæum i september. I modsætning til andre fyrreårige, så kan BCA glæde sig over at runde det skarpe hjørne i fremragende form og i fortsat fremgang

Der var en gang . Sådan starter et ægte eventyr. Og det er langt fra en overdrivelse at betegne BCA s udvikling for et eventyr. En tirsdag i september 1972 oplevede verden og Vejle første gang Jysk Bilauktion i aktion. I en nedlagt ridehal åbnede Per Kjærsfeldt sammen med sine forældre nemlig det, vi i dag kender som BCA Autoauktion. På åbningsdagen var 40 biler tilmeldt begivenheden. Stemningen - og interessen var fra dag et høj. Helt fra begyndelsen var auktionshuset en sund forretning.

Visioner og vokseværk
Siden den spæde begyndelse i de ydmyge lokaler er forretningen fortsat med at vokse.
BCA har i dag over 30.000 biler under hammeren hvert år. De har i dag opbygget et komplet program med flere typer af salgskanaler. Mest kendt er den fysiske auktion som holdes hver tirsdag året rundt. Derudover afholdes årligt 10-15 store Tax free auktioner for europæiske købere og sælgere, ligesom der hver uge afholdes flere elektroniske auktioner. Endelig er Veteran -og liebhaverauktionen Kristi himmelfartsdag en årlig tilbagevendende begivenhed. Udover auktionerne tilbyder BCA også en række andre services, bl.a. klargøring af biler. Det højner salgsprisen, og konceptet er selvsagt blevet meget populært hos sælgerne.

Branchens bannerfører
BCA Autoauktion har fra første dag været markedsførende inden for bilauktioner. Dette skyldes dels selskabets flair for innovative satsninger, dels BCA s gode rygte i branchen.
Ved at være først med mange nye tiltag har BCA Autoauktion nemlig formået at være trendsættende for branchen, ikke mindst takket være et spændende og årelangt samarbejde med mange andre professionelle branchefolk. BCA har da også høstet frugterne af det i flere omgange. Fx da man tilbage i
2000, som de allerførste, introducerede muligheden for at købere i bilbranchen kunne byde via internettet på bilerne.
Konceptet er siden gået sin sejrsgang overalt i Europa. Det blev en succes for BCA netop grundet auktionshusets gode omdømme. Generelt handler køb og salg af biler på auktion nemlig i høj grad om troværdighed, godt ry - og solide samarbejdspartnere.
Den cocktail, blandet med vilje og investeringsvillighed, er årsagen til at BCA de seneste år har oplevet en eksplosiv stigning i antallet af biler under hammeren.
Det er helt fantastisk. Vi slår alle rekorder har været meddelelsen hvert år igennem de sidste 10, når BCA har gjort status på de forgangne år.

Succes kræver plads
Succesen har undervejs, grundet pladsmangel, tvunget auktionshuset til at flytte. I dag er der over 1000 biler under hammeren på de største auktioner. Og i modsætningen til i begyndelsen, så afholdes der nu auktioner flere gange om ugen. Det får dog ikke auktionshuset til at hvile på laurbærrene.
40 år er ingen alder. Vi har stadig ikke mistet smagen for udvikling. Vi ser stadig fremad og glæder os til at tage imod endnu flere kunder, biler og nye teknologier i årerne der kommer, udtaler administrerende direktør Per Kjærsfeldt.

40-års jubilæet markeres tirsdag d. 18. september med en stor jubilæumsauktion med et bredt udvalg af biler. Vi starter dagen med kaffe og brød fra kl. 08.45-09.15.
Det forventes, at over 400 biler - med og uden afgift, skal gennem hallen denne tirsdag. BCA deler også selv gaver ud, såfremt man har en god hammerslagsfornemmelse. Så er det nemlig muligt at vinde et lækkert wellness ophold for to på Comwell i Gæt prisen-konkurrencen , der afvikles løbende under auktionen.

Yderligere info
Kontakt direktør Finn Haargaard tlf. 76 42 53 23 eller mobil: 20 99 60 84 for yderligere information.

BCA milepæle gennem 40 år

1972
Jysk Bilauktion åbner i nedlagt ridehal.

1975
Ridehallen bliver for lille til det stigende antal biler. Virksomheden flytter til nye lokaler på Soldalen.

1978
Antallet af biler betyder, at man bliver nødt til at opdele sine auktioner i henholdsvis nyere og ældre køretøjer.

1985
Den fortsatte succes kræver udvidelse. Man opfører auktionshal nr. 2 og fordobler derved kapaciteten.

1986
Vi skifter navn til Auto Auktion.

1987
Udviklingen går stærk og pladsmangel tvinger os til endnu en flytning. Vi ender den nuværende adresse på Bugattivej.

1992
Verdens største auto-auktionsselskab ønsker at udvide i Europa. De vælger at starte ud i Danmark og køber den vejlensiske auktion, da Auto Auktioner i alle henseender - er den bedst drevne auktion på hele det europæiske kontinent. Dermed bliver vi en del af den verdensomspændende virksomhed og omdøbes til ADT Auktioner.

1995
De første Tax-Free (eksportauktioner) afholdes.

1997
Navnet på verdensfirmaet bliver ændret til BCA Auctions. (I DK til BCA Auktion)

2001
BCA opfinder -og udbyder for første gang konceptet, Online auktioner. I dag har BCA ansat et helt team kun til varetagelse af onlinesalget for en række forskellige sælgere.

2011
Tirsdagsauktionen udvides med en fast sektion af biler uden afgift.

Om BCA Autoauktioner
BCA Autoauktion på Bugattivej i Vejle er en del af Europas førende auktionsgruppe indenfor auktion over biler, motorcykler og varevogne. Besøg de elektroniske auktioner, fysiske auktioner eller deltag Live Online via hjemmesiden www.bca.dk hvor du kan byde direkte. Med et årligt udbud på over 30.000 biler, har auktionscenteret i Vejle for længst markeret sig som Danmarks førende - og dermed også toneangivende for hele den danske autobranche. Derfor er BCA Autoauktion A/S stedet, hvor køretøjer omsættes professionelt, hurtigt og til højeste markedspris.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, 2011, Europa, direktør, internet, Vejle, 2001, 1995, virksomhed, teknologi, onlinesalg, konkurrence, kaffe, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar