lørdag den 16. juli 2011

?Børneopsparing? var køb af andele i et investeringsselskab

Professionel Børneopsparing ApS reklamerede på www.borneopsparing.dk med højere afkast end en almindelig børneopsparing i et pengeinstitut. Det fremgik bl.a. ikke, at opsparingen reelt bestod af investering i andele i selskabet. Selskabet har nu valgt at lukke hjemmesiden.

Forbrugerombudsmanden har efter henvendelser fra Finanstilsynet og Forbrugerrådet påtalt den markedsføring, som Professionel Børneopsparing ApS har haft af sin opsparingsordning på hjemmesiden www.borneopsparing.dk

Bl.a. fremgik det af hjemmesiden, at ?Med professionel Børneopsparing får du et afkast på mellem 8 og 12 % om året? samt ?Som du kan se, så taler vi om ca. 3 gange så stort afkast med samme indskud.? Reelt var der tale om køb/investering i andele i selskabet Professionel Børneopsparing ApS.

Forbrugerombudsmandens gav over for selskabet bl.a. udtryk for, at den markedsføring, som skete på hjemmesiden, kunne være i strid med § 3 om vildledning, da det ikke på en tilstrækkelig klar eller afbalanceret måde fremgik:

- at den børneopsparing, som markedsføres, reelt var en investering/køb af andele i et anpartsselskab,
- at der ikke var sikkerhed for et afkast på ?mellem 8-12 % om året? eller ?ca. 3 gange så stort afkast? som ved en ?almindelig børneopsparing?, og
- hvilke risici der var ved en investering i andele i et anpartsselskab

Selskabet valgte efter henvendelsen fra Forbrugerombudsmanden at stoppe sin markedsføring og nedlægge hjemmesiden.

Hvad er en børneopsparing?
En børneopsparing er en opsparingskonto, der oprettes hos et pengeinstitut. Kontoen vil i reglen være omfattet af indskydergarantiordningen, og der gælder særlige regler for binding af beløbene, indskudsbegrænsninger mv.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Søren Iversen
Chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden
Tlf. 32 66 92 79

Læs mere her

tags: markedsføring, penge, ombudsmand, Finanstilsynet, Forbrugerrådet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar