fredag den 29. juli 2011

Bang & Olufsens BeoSound Viano ? lydsystem i topklasse til helt ny modtagergruppe

Bang & Olufsen præsenterer det splinternye BeoSound Viano det første luksuriøse lydsystem til en MPV. Da udviklerne bag Mercedes-Benz begyndte at udtænke Viano Vision Pearl en bil til dem, der ikke kun sætter pris på bevægelsesfrihed og komfort, men også stil og kvalitet var Bang & Olufsen med i planerne. Bang & Olufsen var det oplagte valg til den tyske bilproducents nyeste designkoncept, og lydsystemet er baseret på de succesfulde car-fi-systemer til Mercedes-Benz? S-Klasse- og SLS AMG-modeller.

Hidtil uhørt akustik
Det var lidt af en udfordring for Bang & Olufsens lydingeniører at flytte den exceptionelle BeoSound lyd ind i en MPV som Viano Vision Pearl. Vianoens rummelige kabine er inspireret af yachtdesign og helt ulig andre Mercedes-Benz-modeller, både hvad angår størrelse og pladsfleksibilitet.

Der gik mange timer i laboratoriet med at finjustere BeoSound Viano efter kabinens akustiske egenskaber. Autentisk lyd er et kendetegn ved alle Bang & Olufsens produkter, og derfor var det afgørende under udviklingen, at alle passagerer i bilen ville opleve den samme livagtige lydkvalitet, uanset hvor de måtte sidde. Og så skulle Viano Vision Pearl-konceptets fleksible bagudvendte passagersæder tages med i betragtning.

Sublim lyd i sublime rammer
Selv med Vianoens rummelige kabine var det ingen nem opgave at finde plads til lydsystemets 18 kraftfulde højttalere. En række omfattende størrelses- og placeringstest senere nåede Bang & Olufsen frem til et design, der ikke alene passede til kabinens dimensioner, men også holdt den uforlignelige lydkvalitet i hævd.

Resultatet? Et lydsystem bestående af 18 højttalere, 1.320 watt effekt med ICEpower klasse D-forstærkning. Hver af de 18 højttalere (med neodymbaserede magneter) har sin egen separate kanal, hvilket presser den samlede harmoniske forvrængning helt ned under 0,1 %. Hertil kommer Bang & Olufsens ICEpower forstærkerteknologi, der sørger for den perfekte balance mellem høj udgangseffekt, lavt strømforbrug og ultrakompakt design.

Derudover anvender det nye BeoSound Viano Bang & Olufsens patenterede True Image? algoritme til upmixing af stereosignaler og 5.1-kanals surroundsound til de 18 højttalere for at skabe et ensartet, optimalt lydbillede.

Ligesom Bang & Olufsens andre lydsystemer er det nye BeoSound Viano udstyret med den patenterede Acoustic Lens Technology i form af to akustiske linser i instrumentpanelet og to i C-søjlen. Den unikke ALT-teknologi fordeler lyden i en 180-graders vandret vifte for at gengive et detaljeret lydbillede, uanset hvor lytterne sidder.

Design og håndværk
Kigger man rundt i bilen, ser man straks hvordan BeoSound Viano bidrager til Viano Vision Pearl-konceptets stil, kvalitet og eksklusivitet. Et godt eksempel er de akustiske linser med det samme diodelys som lydsystemet i S-Klassens BeoSound AMG: hvide lysdioder, der diskret belyser kabinen, når lydsystemet aktiveres.

Luksusfornemmelsen fremhæves yderligere af de 18 højttalere, hvoraf størstedelen er skjult bag håndlavede, 2 mm tykke aluminiumsgitre med unikke mønstre, som er specialdesignet til Viano Vision Pearl-konceptet. De eksklusive højttalergitre er klassisk Bang & Olufsen, men til Viano-konceptet har de fået to særpræg, som afspejler det enestående interiør: organiske kurver og elementer, som bidrager til bilmiljøet forrest i kabinen, samt firkantede og retlinjede elementer, der understøtter den stueagtige atmosfære bag i bilen.

Til netop dette bilkoncept blev der udviklet en helt ny manuel håndværksproces til aluminiumsgitrene. Teknikken omfatter en særlig oliebehandling af aluminiumsoverfladerne, som efterfølgende børstes med sandpapir for at skabe den stilfulde, matte finish med lange overfladelinjer.

Bang & Olufsens åbenlyse ekspertise inden for aluminium er tydelig i hele kabinen. Foruden lydsystemets aluminiumsdele leverede Bang & Olufsen den matchende oplyste aluminiumsramme, der løber hele vejen rundt i bilens kabine og forener lydsystemet med resten af interiøret.

Jens Peter Zinck, adm. direktør for Bang & Olufsen Automotive, får sidste ord om samarbejdet mellem Bang & Olufsen og Mercedes-Benz: Bang & Olufsens bidrag til Mercedes-Benz? Viano-koncept er en naturlig forlængelse af det succesfulde samarbejde mellem de to virksomheder. Vianoen er et unikt køretøj i luksussegmentet, og med Bang & Olufsen udstyret kan det forvandles til et lydstudie på fire hjul, hvis man har lyst til den komplette Bang & Olufsen lydoplevelse.


TEKNISKE SPECIFIKATIONER
Instrumentpanel
- 2 × 19 mm diskantenhed (venstre og højre), Acoustic Lens Technology, 65 watt
- 2 × 80 mm mellemtoneenhed (venstre og højre), 65 watt
- Centerhøjttaler: 1 × 19 mm diskantenhed, 65 watt, og 1 × 80 mm mellemtoneenhed, 65 watt

Fordøre
- 2 × 140 mm basenhed (venstre og højre), 125 watt

C-søjle
- 2 × 19 mm diskantenhed (venstre og højre), Acoustic Lens Technology, 65 watt
- 2 × 80 mm mellemtoneenhed (venstre og højre), 65 watt
- 2 × 165 mm basenhed (venstre og højre), trykkammer, 125 watt

D-søjle
- 2 × 80 mm mellemtoneenhed (venstre og højre), 65 watt

Bagdør
- 1 × 80 mm mellemtoneenhed (venstre og højre), 65 watt

Subwoofer
- 1 × 200 mm (under højre forsæde), 300 watt

Forstærker
- MOST-bus (Media Oriented Systems Transport) til overførsel af multimediedata i bilen
- ICEpower teknologi
- 18-kanals forstærker

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Corporate Communication
Bang & Olufsen a/s
Tlf.: +45 96 84 51 00
Fax: +45 96 84 50 33

Bang & Olufsen blev grundlagt i 1925 i Struer af Peter Bang og Svend Olufsen to unge, innovative ingeniører, der havde helliget sig lydgengivelse i høj kvalitet. Siden da er brandet blevet et ikon for kvalitet og design i kraft af en lang tradition for godt håndværk kombineret med højteknologisk forskning og udvikling.

Bang & Olufsen er stadig førende inden for teknologi til hjemmet, men har i de senere år desuden brugt sin omfattende erfaring med integrerede AV-løsninger på andre områder, såsom i hotelbranchen og bilindustrien. Det aktuelle produktsortiment er derfor indbegrebet af optimale medieoplevelser til hjemmet, til bilen og på farten.
Du kan læse mere om Bang & Olufsen på www.bang-olufsen.com.

Bang & Olufsen Automotive tilbyder sine samarbejdspartnere i bilindustrien kvalitetslydsystemer, der giver alle i bilen en uovertruffen musikoplevelse. Virksomhedens traditionelle kompetencer inden for aluminiumsforarbejdning kommer smukt til udtryk i unikke musiksystemer, som på karakteristisk vis forener emotionel appel og teknisk kvalitet.
Bang & Olufsen Automotive lancerede sit første car-fi-system i 2005 og har lige siden arbejdet med at skabe innovative og elegante produkter i samarbejde med sine partnere i bilindustrien.

Billeder kan downloades gratis fra Bang & Olufsen mediecenter:
http://mediacenter.bang-olufsen.dk.
Hvis det er første gang, du besøger mediecentret, skal du vælge ?Register as a new user?.

Læs mere her

tags: direktør, bilindustri, bilen, downloade, Struer, Bang & Olufsen, Mercedes, virksomhed, teknologi, fleksibilitet, Bang & Olufsens, strømforbrug, Ford, Mercedes-Benz, atmosfære, miljø, patenterede,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar