tirsdag den 20. juli 2010

Danskerne er vilde med brugte biler

Salget af de brugte biler er for alvor kommet op i tempo. I juni blev der solgt 43.870 brugte biler.

Det er gode tider for bilforhandlerne. Onsdag kunne De Danske Bilimportører melde om et meget stort nybilsalg, og nu viser en opgørelse som BilBasen har lavet, at der blev solgt over 43.000 brugte personbiler i juni måned. Det er 11,5 procent mere end samme måned sidste år.

I det hele taget har 2010 været et godt år indtil videre for landets forhandlere af brugte biler. Samlet er der indtil videre handlet knap 240.000 personbiler i årets første seks måneder, hvilket er en stigning på 9,2 procent sammenlignet med første halvår 2009.

Det er gode nyheder, og jeg har opjusteret mine forventninger til det samlede brugtbilsalg for hele 2010, således, at jeg nu forventer en omsætning på 480.000 brugte personbiler og omkring 100.000 brugte varebiler, siger Kenneth Andersen, administrerende direktør for BilBasen.

Hans optimisme deles af Bilbranchen under Dansk Industri, der repræsenterer omkring 500 bilforhandlere.

"At personbilsalget er så stærkt tilbage, er over al forventning. Danskerne har hurtigt genvundet tilliden til økonomien, og bilforhandlerne har været gode til at tilpasse deres produkter til de nye tider," siger Jens Enghave, konsulent i Bilbranchen, der også har opjusteret forventningerne til nybilsalget.

"På baggrund af vores seneste prognoser og stabiliseringen af nationaløkonomien, regner jeg med at de gode takter vil fortsætte resten af året, og antallet af nyregistreringer af personbiler lander på omkring 140.000," fortæller Jens Enghave.

Stigende priser

En anden væsentlig faktor som alt andet lige må skabe glæde i regnskabsafdelingerne hos bilforhandlerne er det faktum, at priserne på brugte biler stiger markant i øjeblikket.

Bilforhandlerne sælger for det første flere biler, og samtidig er priserne stigende. Det er en meget positiv situation, konstaterer Kenneth Andersen, der mener, at situationen på brugtbilmarkedet er vendt på hovedet i forhold til efteråret 2008 og hele 2009, hvor forhandlerne solgte færre biler til lavere priser.

BilBasen laver hver måned et prisindeks for prisudviklingen på forhandlernes udsalgspriser, og det har været konstant stigende i hele 2010. Faktisk er priserne på brugte biler steget uafbrudt siden august sidste år.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar