tirsdag den 8. december 2015

Sprituheld: Det er blevet uacceptabelt at køre hjem fra julefrokosten


Nye positive tal tyder på et holdningsskifte til spirituskørselFor andet år i træk kom ingen personer i 2014 til skade i sprituheld i trafikken.

Uheldsstatistikken for julemånederne, november-december, i 2014 ser dog alligevel en smule ringere ud end i samme periode i 2013, da politiet sidste år registrerede et enkelt sprituheld med alene materielskade. I 2013 lykkedes det således Tønder Kommune at blive den første kommune i Syd- og Sønderjylland, hvor politiet i perioden 2009-2013 ikke havde registreret sprituheld i julemånederne, november-december.

I perioden 2010-2014 kom der samlet set 6 personer til skade i sprituheld i november-december i Tønder Kommune, hvilket svarer til at der gennemsnitligt kom 1,2 personer til skade pr. år. Flest personer kom til skade i 2010, 4 personer, og altså færrest i 2013 og 2014, 0 personer.

- Det begynder efterhånden at ligne lidt af et gennembrud. Kampagnerne mod spritkørsel har sammen med politiets spritkontroller i julemånederne haft en tydelig effekt, siger ingeniør ved Tønder Kommune, Anders Hørkjær Pedersen

Der bør dog fortsat sættes ind mod spritkørsel i Tønder Kommune. De lange afstande og høje hastigheder på landevejene er kombineret med spritkørsel således en farlig cocktail, som desværre ofte resulterer i nogle meget alvorlige uheld. I de 6 uheld i analyseperioden i Tønder Kommune er 4 personer således kommet alvorligt til skade og en enkelt person blevet dræbt.

- Statistikken tyder på, at det heldigvis er blevet uacceptabelt at køre hjem i spirituspåvirket tilstand, og at folk er blevet langt bedre til allerede inden den første genstand indtages, at aftale hvem der kører hjem, siger Christian Østergård, Syd- og Sønderjyllands Politi

De seneste par års lave antal sprituheld i julemånederne betyder at Tønder Kommune nu er den kommune i Syd- og Sønderjylland, hvor Politiet i perioden 2010-2014 har registreret færrest uheld i november-december med sprit.

Fakta om sprituheld i julemånederne i Tønder Kommune:

- Sprituheldene er udelukkende sket på weekenddage (fredag-søndag)

- Sprituheldene er oftest eneuheld- Sprituheldene sker oftest i landzone

- Det er oftest personbiler der er impliceret i sprituheldene

- Det er oftest personer i alderen 25-30 år, der fører et køretøj i spirituspåvirket tilstand

Læs mere her

tags: 2009, 2010, politi, 2013, december, trafikken, dræbt, landevej, Sønderjylland, Tønder, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar