torsdag den 3. december 2015

911-topmodellerne: Den nye Porsche 911 Turbo og 911 Turbo S


På North American International Auto Show i Detroit præsenterer Porsche i starten af 2016 et nyt højdepunkt i modelprogrammet: Topmodellerne i 911-modelrækken – 911 Turbo og 911 Turbo S – imponerer med 20 hk højere ydelse, et skarpere design og forbedrede udstyrsmuligheder. Modellerne fås både som Coupé og Cabriolet. Den sekscylindrede biturbomotor med en slagvolumen på 3,8 l i 911 Turbo yder nu 540 hk. Den ekstra ydelse opnås via ændrede indsugningskanaler i topstykket, nye indsprøjtningsdyser og et øget brændstoftryk. 911 Turbo S yder takket være en ny turbolader nu 580 hk. Dermed er Porsche stadig den eneste bilproducent, som anvender turboladere med variabel turbinegeometri i kombination med benzinmotorer.Som noget nyt er motorerne desuden udstyret med den såkaldte Dynamic Boost-funktion for at forbedre bilens respons endnu mere. Det betyder, at ladetrykket bibeholdes ved belastningsændringer – altså når man kort slipper speederen. Det opnås ved, at det kun er brændstofindsprøjtningen der afbrydes, mens gasspjældet forbliver åbent. Dermed reagerer motoren nærmest uden forsinkelse, når man accelererer igen. I Sport- og Sport Plus-indstillingen er denne funktion endnu mere udpræget end i Normal-indstillingen.

Grundlæggende leverer de nye supersportsvogne fantastiske præstationer samtidig med et endnu lavere brændstofforbrug: 911 Turbo S Coupé sprinter fra 0 til 100 km/h på 2,9 sek. Tophastigheden er med sine 330 km/t 12 km/t højere end hidtil. 911 Turbo klarer 100-km/t-mærket på 3,0 sek., og tophastigheden ligger på 320 km/t – plus 5 km/t i forhold til forgængeren. Samtidig kører Coupé-modellerne nu hele 11,0 km/l, mens Cabriolet-modellerne kører 10,8 km/l. Det betyder 0,7 km længere pr. liter for alle varianterne. Årsagen hertil er den videreudviklede elektroniske motor- og gearkassestyring med tilpasset gearskifteprogrammering.


Som standard: Sport Chrono-pakke med Mode-kontakt og Sport Response-knap

Det nye GT-sportsrat med en diameter på 360 mm med et design, der stammer fra 918 Spyder, er som standard udstyret med den såkaldte Mode-kontakt. Den består af en ring, der kan drejes i forskellige indstillinger, så man kan vælge mellem fire programmer: Normal, Sport, Sport Plus og Individual. Indstillingen Individual giver føreren mulighed for at konfigurere sit helt personlige setup til bilen og lagre det. En anden nyhed i Sport Chrono-pakken er Sport Response-knappen i midten af Mode-konktakten. Med inspiration fra motorsporten kan man med et tryk på en knap indstille motor og gearkasse til den optimale respons. Med denne funktion accelererer bilen optimalt i op til 20 sek. eksempelvis i forbindelse med en overhaling. En indikator i kombiinstrumentet i form af en nedtællende timer informerer føreren om tidsforløbet. Sport Response-funktionen kan aktiveres så ofte, man ønsker det, og i alle køreprogrammer.

Porsche Stability Management (PSM) i 911 Turbo-modellerne omfatter nu en ny PSM Sport-indstilling: Med et kort tryk på PSM-knappen i midterkonsollen skifter systemet til en ekstra sportslig indstilling – uafhængigt af det valgte køreprogram. PSM Sport-indstillingen, der kan aktiveres separat, omfatter en markant kraftigere forskydning af PSM-systemets indgrebsgrænse, end det var tilfældet i Sport Plus-indstillingen i forgængermodellen, og giver dermed mulighed for – fx på en racerbane – at komme endnu tættere på grænseområdet. En lysende PSM-advarselslampe og en anvisning i kombiinstrumentet signalerer, at kørselsstabiliseringen fra PSM i det tilfælde er begrænset. PSM er dog stadig hele tiden aktivt i baggrunden, også i PSM Sport-indstillingen. Herudover kan man som vanligt deaktivere PSM komplet med et langt tryk på PSM-knappen.

911 Turbo S med alle køredynamiske udstyrsdetaljer

Undervognen på de nye 911 Turbo-modeller med standardmonteret PASM har nu en endnu større spredning mellem præstationer og komfort. Herudover omfatter 911 Turbo S alle køredynamiske udstyrsdetaljer: Krængningsstabiliseringen Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) er standardudstyr, og det samme gælder keramikbremsesystemet Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB). De nye ekstraudstyrsdetaljer til alle 911 Turbo-modeller omfatter den radarbaserede vognbaneskiftassistent og et løftesystem til forakslen, som kan øge frihøjden under frontspoilerkanten med 40 mm ved lave hastigheder.

Skarpere design med nye kendetegn

Den nye generation af 911 Turbo overtager naturligvis væsentlige kendetegn fra det markante design på de aktuelle Carrera-modeller – suppleret med de særlige og typiske 911 Turbo-elementer. Den nykonstruerede forende med air-blades i siderne og de præcist udformede, smalle LED-forlygter med dobbeltkant giver i kombination med den ekstra lamel i det midterste luftindtag fronten et endnu bredere look. Fra siden lægger man mærke til supersportsvognens nye 20"-fælge. På 911 Turbo S prydes fælgene med centermøtrik nu af syv i stedet for ti dobbelte eger. Der er også nye fælgstørrelser til 911 Turbo: Med 9 J x 20 foran og 11,5 J x 20 bagpå er de nye fælge en halv tomme bredere end tidligere. De svarer dermed til fælgene på 911 Turbo S. De nye dørhåndtag er nu ligesom på Carrera-modellerne uden kunststofindsatser. Bagenden er også blevet ændret markant. Ved første øjekast lægger man mærke til tredimensionelle baglygter fra 911 Carrera-modelrækken med 4-punkts-stoplygter og aura-belysning. Både åbningerne til udstødningssystemet bagpå og selve de dobbelte afgangsrør har fået et tilpasset design. Gitteret på bagklappen har ligeledes fået ny udformning og er nu tredelt: I højre og venstre side med langsliggende lameller, i midten med en separat klap til optimeret luftindsugning til motoren.

Nyt Porsche Communication Management med online navigation

Med generationsskiftet følger som standard også det nyudviklede infotainmentsystem PCM med onlinenavigation i cockpittet på 911 Turbo-modellerne. Det kan genkendes på multitouch-skærmen, der er integreret perfekt i midterkonsollen, og med den eksklusive glasoverflade byder det, takket være standardmonteret Connect Plus-modul, på en lang række nye og udvidede opkoblingsmuligheder. Navigationen gør desuden brug af aktuelle trafikinformationer i realtime. Udvalgte ruter og steder kan visualiseres ved hjælp af 360-graders-visning og satellitfotos. Derudover kan systemet nu også bearbejde indtastninger med håndskrift. Herudover er der nu også mulighed for at integrere mobiltelefoner og smartphones hurtigere, nemmere og mere omfattende via Wi-Fi, Bluetooth eller kabel. Udvalgte funktioner i bilen kan nu også fjernstyres via smartphone-apps. BOSE-soundsystemet er standard ligesom i forgængermodellerne, og som ekstraudstyr kan man vælge et High-end Burmester-lydanlæg.

De nye Porsche 911 Turbo og Turbo S kan allerede nu bestilles hos Danmarks 2 autoriserede Porsche Centre: Porsche Center Sjælland og Porsche Center Jylland.

Priser inkl. moms og afgifter:

911 Turbo - 3.367.375 kr.
911 Turbo Cabriolet - 3.623.925 kr.
911 Turbo S - 3.919.810 kr.
911 Turbo S Cabriolet - 4.176.462 kr.



tags: Danmark, bilen, Sjælland, kunst, Jylland, Cabriolet, American International Auto Show, Detroit, benzin, 2016, Porsche, sportsvogn, motorsport, moms, Management, generationsskifte, brændstof, fælg, gearkasse, gearskifte, udstødning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar