lørdag den 12. december 2015

Grønt lys til Porsche Mission E


Den første rent elektrisk drevne Porsche bliver en realitet. Bestyrelsen for Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG har i dag fredag givet grønt lys til projektet Mission E. Dermed indleder Porsche ifølge den administrerende direktør Dr. Oliver Blume et "nyt kapitel i sportsvognshistorien". Det er planen, at bilen skal komme på markedet i slutningen af dette årti.Med Mission E bygger Porsche videre på den bæredygtige vækst. Alene i Zuffenhausen vil der blive skabt over 1.000 nye arbejdspladser. Koncernen investerer ca. 700 millioner euro omkring hovedsædet. I de kommende år vil der her blive opført et nyt lakereri og en selvstændig montagefabrik. Den eksisterende motorfabrik vil blive udbygget til produktionen af elmotorerne. Derudover vil den eksisterende karrosserifabrik blive udvidet. Hertil kommer andre investeringer eksempelvis i udviklingscentret i Weissach, som også foretages i denne forbindelse.

Konceptbilen Mission E havde premiere på IAA-biludstillingen i Frankfurt i september 2015. Især det yderst emotionelle design skabte opmærksomhed hos de besøgende. Den teknologiske konceptbil kombinerer fremragende præstationer med fremtidsorienteret anvendelighed i dagligdagen under stikordet "E-Performance". Den firedørs bil med fire enkeltsæder har en systemydelse på over 600 hk. Dermed kan bilen både levere en acceleration fra 0 til 100 km/h på under 3,5 sek. og en rækkevidde på mere end 500 km. Med en 800-volts-ladeenhed udviklet i eget regi og dobbelt så kraftig som de nuværende lynopladere har man allerede efter en opladningstid på 15 min. igen 80 % af rækkevidden til rådighed i litium-ion- batterierne, der er integreret i bilens bund. Som tilvalgsmulighed kan bilen "tankes" trådløst via induktion gennem en spole, som er integreret i gulvet i garagen.

Dr. Wolfgang Porsche, som er bestyrelsesformand for Porsche AG: "Med Mission E sender vi et klart signal om mærkets fremtid. Med denne fascinerende sportsvogn vil Porsche selv i et mobilitetsunivers i stærk forandring forsvare sin plads i første række."

Porsches administrerende direktør Dr. Oliver Blume: "Vi tilgår udfordringen med elektromobilitet på en konsekvent måde. Også når det gælder rent batteridrevne sportsvogne forbliver Porsche tro mod sin filosofi og tilbyder vores kunder den mest sportslige og avancerede model i segmentet." Blume tilføjede, at projektet Mission E understreger betydningen af produktionsstedet Zuffenhausen, delstaten Baden-Württemberg som teknologisk centrum og hele den tyske bilindustri.

Uwe Hück, formand for fællestillidsmandsrådet og næstformand for bestyrelsen for Porsche AG: "I dag jubler vi! Ja, det er lykkedes os at hente Mission E til Zuffenhausen og Weissach, hvor fremtiden er en tradition. Lønmodtagersiden har givet arbejdsgiversiden et tilbud, som de ikke kunne sige nej til. En ny tidsalder er nu indledt i Zuffenhausen og Weissach. Digitaliseringen bliver stor hos os. Og Fabrik 4.0 bliver en gevaldig udfordring for medarbejderne, fagforeningerne og arbejdsgiverne. Vi vil gå nye veje, men ikke give afkald på det sociale. Med dagens beslutning kører Porsche med fuld gas uden hastighedsbegrænsning ind i den automobile og industrielle fremtid."



tags: euro, direktør, bilindustri, bilen, bestyrelsesformand, selvstændig, fagforening, fagforening, Porsche, sportsvogn, teknologi, arbejdsgiver,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar