torsdag den 14. maj 2015

Continental klar med nyt specialdæk til bybusser


Ny gummiblanding og anderledes konstruktion af lameller giver Conti Urban HA3 265/70R19.5 længere levetid og lavere rullemodstand. Samtidig er det konstrueret til at kunne klare de hyppige stød fra kantsten som busdæk typisk udsættes for.Continental har udvidet sit sortiment af specialdæk til busser med det nye Conti Urban HA3. Det 19,5" store dæk er udviklet specielt til busser i medium størrelse, der kører i by- og regionaltrafik, og kan bruges på alle aksler.

- En nyudviklet gummiblanding sikrer dækket lang levetid, selv under de krævende stop-kør-forhold med bremsning og acceleration som bybusser er udsat for. Herudover er siderne af dækket forstærket til at kunne holde til den hyppige kontakt med kantsten, fortæller Georg Nielsen, der er adm. direktør i Continental Dæk Danmark A/S.

En øget mængde gummi i den nye gummiblanding styrker dækkets sidevægge og giver sammen med det stål, der indgår i beklædningen, dækket en robusthed, der matcher den hyppige kontakt med kantstenen.

20 % længere levetid
En konstruktion med gennemgående lameller sikrer optimalt vejgreb i hele dækkets levetid, selv under våde forhold.

- Det er ikke kun gummiblandingen til slidbanen, der er blevet justeret, Dækmønstret er designet efter Continentals "Plus Volume Pattern"-koncept. Tilsammen betyder det, at dækkets levetid er forøget med op til 20 procent sammenlignet med konventionelle dæk i klassen, fortæller Georg Nielsen.

Mønsteropskæring og regummiering
Indikatorer til mønsteropskæring er integreret i slidbanen til at markere den mulige dybde for mønsteropskæring. Mønsteropskæring giver dækkene længere levetid med en lavere rullemodstand og påvirker dermed direkte omkostningseffektiviteten i flåden.

- Som alle andre busdæk fra Continentals "Generation 3"-dækserie kan Conti Urban HA3 også regummieres, så dækket får endnu et liv. Endnu en fordel for busselskaber, der ønsker at reducere sine omkostninger, fastslår Georg Nielsen.

Det nye busdæk er mærket med M+S symbolet og kan derfor bruges i Danmark året rundt.


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, busselskaber, omkostninger, Continental,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar