onsdag den 6. maj 2015

Biler forsvinder i Skats database


På nettet skal alle kunne se afgiften på brugte og klassiske biler, der importeres eller eksporteres. Men langt fra alle biler dukker op i Skats online-database, som de skal, og forkerte afgørelser bliver ikke rettet, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.Køber eller sælger man en brugt eller klassisk bil i udlandet, skal Skats internet-database over afgiftsvurderinger give et fingerpeg om, hvad man skal betale eller have retur i dansk registreringsafgift. Men databasen er mangelfuld, for langt fra alle vurderinger lægges på nettet, som Skats egne retningslinjer ellers fastslår, at de skal. Det skriver MotorClassic, FDMs store magasin om klassiske biler.

"Vi har set adskillige eksempler på biler, der ikke er med – blandt andet en BMW fra 1999, som en Skat-medarbejder ikke ville lægge på nettet, fordi den efter hans mening var en specialbil. Men den er jo ikke mere speciel end de 10 andre af samme model, der var i databasen i forvejen", siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Mange af de afgiftsbeløb, der optræder i databasen, er oven i købet forkerte, fordi Skat ikke retter de oprindelige tal, selvom borgeren får medhold i en klage. Det gjorde 38 procent af de 1.466 danskere, der i 2014 klagede over en afgiftsvurdering.

Hos FDM undrer man sig over, at det kan være så svært at fastsætte afgiften korrekt.

"Især for over 35 år gamle biler er reglerne ret enkle, så afgiften burde være den samme hver gang. Det er den bare ikke, og mange undlader at klage, fordi der er op til et års ventetid på afgørelsen og ofte tale om mindre beløb i kroner og øre. Men at skyde 2.000 kroner forbi er jo meget, hvis det er 10 procent eller mere af den samlede afgift på bilen," siger Bo Christian Koch.

Man kan læse mere om afgifter på brugte og klassiske biler i det nye nummer af MotorClassic, der netop er udkommet. MotorClassic udkommer seks gange om året og sælges i større kiosker landet over.

Læs mere her

tags: internet, bilen, BMW, udland, chefredaktør, FDM, Motor, database, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar