søndag den 13. juli 2014

Så dyr er en billig bil

Mange bilannoncer lokker i dag med månedlige afdrag på omkring tusind kroner fremfor en lav købspris på bilen. Det kræver dog væsentlig flere penge at blive kørende, påpeger FDM, der har regnet på tilbuddene. Konkurrencen på de populære mikrobiler har de senere år ikke bare været hård. Kreativiteten har også været stor i annoncerne for de små biler, hvor kunderne i stigende grad lokkes med et lavt månedligt afdrag frem for købsprisen. Det skriver FDMs medlemsmagasin Motor, der har set nærmere på de fristende tilbud.

Således kan man få en helt ny bil for kun 995,- kroner pr. måned. Men som FDMs beregninger viser, skal man afsætte næsten fire gange så mange penge for at blive kørende.

"995 kroner pr. måned for en ny bil lyder næsten for godt til at være sandt, og som bilist kommer man ikke ret langt for det beløb. Faktisk viser vores beregninger, at man som minimum skal have 3.500 kroner tilovers om måneden, før man køber en bil til 995 kroner pr. måned," siger FDMs forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen, der med udgangspunkt i FDMs bilbudget har regnet et konkret tilbud igennem.

Han medgiver, at et afdrag på bare 995 kroner om måneden er lavt, men han advarer samtidig mod, at det kan få mange til at overse de øvrige udgifter, der er forbundet ved at være bilejer.

Udover de lave månedlige afdrag på bilen kommer nemlig også udgifter til blandt andet brændstof, forsikring, grøn ejerafgift, service og reparationer, hvilket betyder, at udgifterne til bilhold altså næsten firedobles. Alligevel kan tilbuddet stadig være attraktivt for nogle, mener FDM.

"Et afdrag på under tusind kroner om måneden på baggrund af en historisk lav rente gør tilbuddet interessant. Vel og mærke hvis man beholder bilen i hele afbetalingsperioden. Den er til gengæld i den lange ende på ofte otte år, hvor FDM anbefaler højest seks år på de helt små biler. Det betyder, at man risikerer at skylde mere i sin bil, end man kan få for den brugt, hvis man bliver nødt til at sælge den før tid, hvis man eksempelvis har behov for en større," siger Allan Skytte Christensen.

FDM anbefaler derfor, at man ikke bare lægger et bilbudget, men også overvejer hvor længe man evt. vil beholde bilen, inden man køber en ny bil med lav månedligt afdrag med en lang afdragsperiode.

Læs mere om de lave afdragstilbud på biler i Motors juli/augustnummer, som udkommer fredag den 27. juni.

Læs mere her

tags: bilen, FDM, penge, Motor, brændstof,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar