mandag den 21. juli 2014

GoMore vil erobre Skandinavien efter stor ventureinvestering

Den unge danske virksomhed GoMore hjælper danskerne med sjov og miljøvenlig transport. Den danske startup har modtaget en stor millioninvestering fra venturekapitalfonden SEED Capital. Med kapital i ryggen vil GoMore nu også introducere social transport til både Sverige og Norge. GoMore er på få år blevet en kæmpe succes i Danmark. Danskerne har i høj grad taget samkørsel til sig, og GoMore er oppe over 15.000 rejsende om måneden.

Siden februar har GoMore også udvidet med biludlejning – en service der gør det muligt for privatpersoner at leje deres bil ud til andre, når de ikke selv bruger den. Også dette tiltag er blevet godt modtaget blandt danskerne og på få måneder har GoMore oplevet flere tusinde udlejninger.

"GoMore er et rigtig godt eksempel på "sharing economy", hvor privatpersoner udveksler ydelser med hinanden. "Sharing economy" eller "peer to peer" forretningsmodeller boomer for tiden. Finanskrisen har nok hjulpet til; men grundlæggende er det fordi internettet, mobilitet og de sociale netværk har gjort det gnidningsfrit at formidle kontakten mellem privat personer. Virksomheder som GoMore har været dygtige til, at udnytte de teknologiske fremskridt og dermed skabe værdi for deres kunder." Udtaler Niels Vejrup Carlsen, Investment Director i SEED Capital.

For GoMore er tiden nu inde til, at prøve kræfter med de internationale markeder. I første omgang skal både Sverige og Norge lære at rejse med GoMore.

"Kapitaltilførslen fra SEED har gjort det muligt at investere i ny vækst. Specielt har vi fokuseret på rekruttering af kernemedarbejdere indenfor udvikling og marketing i nye markeder. Ud over kapital, giver samarbejdet med SEED Capital også en yderst kompetent sparringspartner. De har stor erfaring med at udvikle organisationer i vækst og bliver en vigtig støtte i forbindelse med vores ekspansion." Udtaler Matias Møl Dalsgaard, CEO, GoMore.

Hos SEED Capital deles entusiasmen omkring samarbejdet og troen på GoMores fremtid er heller ikke til at rokke ved.

"GoMore er en fantastisk virksomhed. De har en solid forretningsplan og har allerede bevist deres værd herhjemme. Teamet er yderst kompetent både kommercielt og i forbindelse med produktudvikling. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med GoMore og til at hjælpe dem med deres internationalisering." Udtaler Niels Vejrup Carlsen

Svenskerne og Nordmændene får i første muligheden for at arrangere samkørsel gennem GoMore. Sidenhen vil GoMore følge op med biludlejning og dermed tilbyde de samme services som vi har glæde af i Danmark.

Selvom GoMore i denne omgang vælger at fokusere på Danmarks nabolande, er resten af Europa også i sigtekornet.

"Vi skal bevise, at vores forretningsmodel virker internationalt og her er både Sverige og Norge spændende markeder. Vi sigter selvfølgelig efter også at erobre andre store markeder i Europa, men er meget fokuserede på, at bevise vores værd på de nære markeder først". – Matias Møl Dalsgaard
GoMore er allerede gået i luften med både den svenske og den norske hjemmeside, så det er allerede nu muligt for brugerne i Norge og Sverige at benytte sig af samkørsel gennem GoMore.

#SLUT#

Om GoMore
GoMore blev startet af Matias Møl Dalsgaard og Søren Riis i 2005 mens de studerede filosofi i Tyskland. Sitet blev hurtigt Danmarks førende portal for samkørsel, og eksisterede i en årrække som fritidsprojekt.
I 2011 indgik Lasse Gejl og Jacob Tjørnholm som partnere, og gomore.dk blev relanceret på ny teknologi. Siden da er medlemstallet mere end fordoblet og pt. 146.000. I 2013 investerede bl.a. Jesper Buch i GoMore, og teamet gik fuld tid.

Om SEED Capital
SEED Capital er den største venturefond i Danmark inden for pre-seed og seed segmentet, og er specialiseret i at identificere og udvikle nye og innovative teknologivirksomheder. SEED Capital administrerer både privat venturekapital samt offentlige midler via innovationsmiljøet, DTU Symbion Innovation. De offentlige midler giver SEED mulighed for at investere i nystartede virksomheder i de tidlige faser, og de private midler kan herefter investeres i de mest succesfulde virksomheder i efterfølgende investeringsrunder. SEED forvalter i dag ca. 1,8 mia. kr. og har omkring 70 selskaber i sin portefølje.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, Sverige, Norge, Tyskland, Europa, internet, 2013, portal, Finanskrise, kapitalfonde, virksomhed, teknologi, DTU, Symbion, organisation, miljøvenlig, innovation, miljø, privatperson,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar