onsdag den 9. juli 2014

En ferieklar bil sparer dig for en masse besvær

Sommerferien står for døren, og mange skal på kør-selv-ferie eller tager på tur i bilen. Bilen bliver derfor belastet mere end den plejer af varme, tung oppakning og ekstra kilometre på vejen. Derfor er det en god idé at give bilen et grundigt tjek, så den er rar og sikker at køre i. Skal man på kør-selv-ferie, eller planlægger man en biltur rundt om i sommerlandet, kan man undgå en masse unødige frustrationer, hvis man giver bilen et grundigt tjek, inden man sætter foden på speederen.

"Lige meget om man skal på en lang bilferie eller på sommertur herhjemme, kan det betale sig at give sin bil et tjek. Hvis man skal på kør-selv-ferie, er det dog ekstra vigtigt, at man sørger for, at bilen er forberedt. Tung oppakning, høj fart på motorvejen og hundredvis af kilometre i bagende varme kan nemlig være en udfordring for mange biler – nye som gamle," forklarer
Patrick Norup Lentge fra Q8.

Han har derfor følgende råd til bilister, der skal på tur.

"Det er vigtigt, at man tjekker bilens væsker. Fyld olie på motoren og ha´ en ekstra liter med, da det kan være svært at finde den korrekte motorolie, når du allermest mangler det. Du skal også sørge for, at kølervæsken er på max, men ikke over. Væsken skal være frostsikret, fordi det rigtige blandingsforhold sørger for, at der ikke sker indvendig tæring. Derudover har det rette blandingsforhold et højere kogepunkt end vand og modvirker, at motoren overopheder."

Husk korrekt dæktryk – og sprinklervæske
Også bilens dæktryk er vigtigt.

"Et korrekt dæktryk øger din sikkerhed. En bil med forkert dæktryk er sværere at styre og farligere at køre i. Derudover er der penge at spare, da et forkert dæktryk kan gøre brændstofregningen 10 procent større. Et sidste tjek af bilen er lys og vinduesviskere – og sørg for at have sprinklervæske på, så du kan rengøre bilruderne for støv og snavs. Dårligt udsyn eller manglende lys kan få fatale følger," siger Patrick Norup Lentge fra Q8.

Gør bilen rar at være i
En duftende bil med rene ruder er en god og sikker start på bilturen. Så tøm bilen for affald og alle unødige ting. Det giver bedre plads til de ting, som skal med. Og kontroller, at bilens cigarstik virker, hvis DVD-afspilleren, køletasken og GPS'en skal med på turen. Når så bilen er klar til afgang, og feriedestinationen er sat, er det vigtigt, at man ikke stresser og kører sig selv og familien for hårdt.

"Alle i bilen skal nyde turen, og det gør man bedst ved at tage det roligt. Træthed skaber irritation for alle og kan være lige så farligt som spirituskørsel. Lad være med at presse dig selv eller familien til at haste af sted. Hold pauser og sørg for at få sund mad og drikke. Junkfood, slik og sodavand kan gøre dig sløv og øge risikoen for uheld," lyder rådene fra Q8.
Forslag til billedtekst:
Skal man på kør-selv-ferie eller en biltur rundt om i sommerlandet, kan man undgå en masse unødige frustrationer, hvis man giver bilen et grundigt tjek, inden man sætter foden på speederen.

Gode tips til bilferien:

• Tjek dækmønster og –tryk. På Q8- og F24-stationer finder du altid luftpumper, du kan bruge, så du kan få et korrekt dæktryk.

• Fyld bilen op med motorolie – og tag ekstra olie med. Brug altid den olie, bilfabrikanten anbefaler.

• Fyld vand på batteriet – samt køler- og sprinklervæske på bilen.

• Tjek, at alle lygter og blinklys virker. Medbring evt. ekstra pærer.

• Tændrør bør skiftes, hvis de er sodede og/eller elektroden forekommer slidt. Et slidt tændrør forbrænder ikke benzinen optimalt.

• Tjek vinduesviskerne. Gummiet skal være skarpt og rent, og viskerne skal efterlade ruden ren og tør over det hele. En snavset forrude forringer udsynet og sikkerheden.

• Kør ikke mere end 2 timer af gangen – og undgå kørsel om natten.

• Skift så vidt muligt chauffør en gang i mellem for at undgå, at chaufføren ikke mister koncentrationen.


Læs mere her

tags: bilen, benzin, motorvej, penge, stress, brændstof, Q8,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar