mandag den 1. oktober 2012

FDM får medhold i principiel sag om p-afgifter

Bilister kan ikke pålægges mere end én parkeringsafgift for samme parkeringsforseelse, fastslår Østre Landsret. En vigtig og principiel dom mener FDM, der har rejst sagen.

En uheldig eller ulovlig parkering kan ikke udløse mere end én parkeringsafgift. Det har Østre Landsret netop slået fast i en principiel dom, som giver FDM medhold.

Sagen førte FDM på vegne af et medlem, der af Københavns Kommunes Center for Parkering havde fået en parkeringsafgift for en ulovlig parkering. Da bilen holdt parkeret i mere en 24 timer, blev ejeren pålagt endnu en afgift.

FDM bestred efterfølgende på vegne af medlemmet det lovlige i, at kommunens parkeringsselskab pålagde bilisten to parkeringsafgifter for den samme forseelse. Her gav Landsretten bilisten og FDM medhold i, at bilisten kun skulle betale én parkeringsafgift.

Det helt centrale har været spørgsmålet om, hvorvidt en parkering kan takseres som én eller flere parkeringer, og dermed også om man kan modtage mere end én parkeringsafgift. Det mener vi i FDM ikke, og vi er tilfredse med, at Østre Landsret er af samme opfattelse. Derudover slår Østre Landret fast, at de enkelte kommuner ikke selv kan fastsætte retningslinjer for, hvorvidt der kan opkræves flere afgifter for samme parkering, siger leder af FDMs juridiske rådgivning Per Alkestrup.

Ifølge ham har man med Østre Landsrets dom fået den klare retspraksis på området, som længe har været efterlyst.

Østre Landsrets dom er meget klar. Ønsker de offentlige parkeringsselskaber derfor hjemmel til at udstede mere end én afgift for samme parkering, håber vi, at de vil bede Folketinget tage stilling til det frem for at anke sagen, siger Per Alkestrup.

Han henviser til, at justitsministeren i forvejen har nedsat et udvalg, som blandt andet skal tage stilling til retssikkerheden ved parkering. FDM mener, at dette er et oplagt forum til at diskutere denne problemstilling.

Læs mere her

tags: København, bilen, retten, Folketinget, Østre Landsret, retssikkerhed, FDM,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar