torsdag den 4. oktober 2012

Bedre udstyr har effekt på antallet af trafikulykker

Det er en fantastisk glædelig udvikling , siger Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S, som reaktion på nyheden, at antallet af ulykker i trafikken er rekordlavt. Såvel antallet af dræbte som tilskadekomne har i første halvår 2012 ligget markant under antallet fra samme periode i foregående år.

82 mistede livet i første halvår. I samme periode for to år siden var der 161 og for fire år siden 195. Og antallet af tilskadekomne i trafikken er faldet fra 3.221 i 2007 til 1.781 i de første seks måneder af 2012.

En hver ulykke skal selvfølgelig helst undgås, og 82 omkomne er 82 for mange. Alligevel er det en stærk forbedring i forhold til, hvad vi har set tidligere , bemærker Georg Nielsen.

Som dækmand må jeg notere, at dækkene har en særdeles stor betydning for, hvordan en bil bremser. Det er et meget vigtigt parameter, når vores udviklingsafdeling arbejder med nye generationer af dæk. Rullemodstanden skal være lav af hensyn til brændstoføkonomien. Alligevel er det lykkedes at udvikle Continental-dæk, der fastholder de gode bremseegenskaber sammen med en lav rullemodstand. Det er faktisk lidt af et kunststykke , konstaterer Georg Nielsen.

En vigtig årsag til det faldende antal af alvorlige ulykker er, at bilerne bliver mere sikre både hvad angår den ydre konstruktion og en forbedret aktiv sikkerhed i form af teknologisk udstyr. DTU Transport har tidligere i år påvist, at risikoen for at blive dræbt i en bil af årgang 2010 er væsentligere lavere end i en bil årgang 2000.

Georg Nielsen: Det er korrekt, at der de seneste år er sket en markant forbedring inden for det, vi kalder aktiv sikkerhed altså bilens evne til at undgå at køre galt. Vi er i Continental-koncernen selv en fremtrædende spiller inden for aktivt sikkerhedsudstyr, hvor vi blandt andet har været med til at udvikle antiblokering ABS, antiudskridning ESC og antihjulspin TCS. Flere førende bilmærker er i dag udstyret med en eller flere af disse teknologier, som er med til at reducere antallet af uheld og ulykker.

---

Fakta:
Continental Dæk Danmark A/S forhandler dæk til personvogne, lastvogne, varevogne og industrien. Continental-koncernen producerer bl.a. bremsesystemer, systemer og komponenter til motorer og chassiser, elektronik til køretøjer samt dæk.
Koncernen havde i 2011 en omsætning på 30,5 mia. Euro (heraf 8,8 mia. Euro i dækdivisionen) og er til stede i 46 lande med ca. 169.000 medarbejdere.
Dækdivisionen er officiel sponsor for UEFA EURO 2012 i Polen og Ukraine og for 2014 FIFA World Cup i Brasilien.

Læs mere på www.conti.dk, www.conti-truck-tires.com/dk og www.ContiSoccerWorld.de
Media Database: www.mediacenter.continental-corporation.com


Læs mere her

tags: UEFA, Danmark, 2010, 2011, direktør, Polen, bilen, økonomi, kunst, EU, Ukraine, trafikken, dræbt, Brasilien, 2012, omsætning, 2007, ulykker, teknologi, DTU, brændstof, Continental, 2014, bremser, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar