tirsdag den 24. juli 2012

Continental investerer stort i ny produktion

Continental har fået en forrygende start på det nye regnskabsår, hvor salget i første kvartal steg mere end 13 % i forhold til samme kvartal 2011. Koncernen skabte samtidig omkring 3.400 nye arbejdspladser og har nu ca. 167.000 på lønningslisten eller 12.400 flere end for et år siden. Og væksten fortsætter. Koncernen vil i år investere 15 mia. kroner i at øge produktionen verden over.

Lige nu opføres eller udvides fabrikker i Brasilien, Rusland, Indien, Kina (BRIK-landene), USA og Europa for at imødekomme stigende efterspørgsel på dæk, bremsesystemer og autokomponenter i øvrigt.

Continental ser gode vækstmuligheder i BRIK-landene og har derfor sat et særligt investeringsprogram inden for dækdivisionen i gang. Samlet skal der investeres omkring 1 mia. euro. Vores produktionskapacitet i Brasilien fordobles. I Rusland opføres en ny fabrik i Kaluga, i Kina udvides fabrikken i Hefei fra en årlig produktion på 4 mio. dæk til 16 mio., mens der i Indien efter købet af Modi Tyres Company Ltd. også er planer om at øge produktionen , siger Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark.

I USA er der tidligere i år taget første spadestik til en ny fabrik i South Carolina, mens den eksisterende fabrik i Indiana udvides. Fabrikken i South Carolina vil, når den er helt udbygget, have en kapacitet på 8 mio. dæk om året.

Continental solgte i 2011 omkring 122 mio. dæk til personbiler og lette lastvogne og ca. 7 mio. dæk til tungere køretøjer som lastbiler, busser m.m.

Koncernen er en af bilindustriens tre største underleverandører. Foruden dæk udvikler og sælger Continental blandt andet bremsesystemer, motorkomponenter og elektronisk udstyr.


Billedtekst:
Første spadestik til Continentals nye fabrik i South Carolina blev taget i foråret. Produktionen af dæk ventes i gang sidst i 2013.

Fakta:
Continental Dæk Danmark A/S forhandler dæk til personvogne, lastvogne, varevogne og industrien. Continental-koncernen producerer bl.a. bremsesystemer, systemer og komponenter til motorer og chassiser, elektronik til køretøjer samt dæk.
Koncernen havde i 2011 en omsætning på 30,5 mia. Euro (heraf 8,8 mia. Euro i dækdivisionen) og er til stede i 46 lande med ca. 164.000 medarbejdere.
Dækdivisionen er officiel sponsor for UEFA EURO 2012 i Polen og Ukraine og for 2014 FIFA World Cup i Brasilien.
Læs mere på www.conti.dk, www.conti-truck-tires.com/dk og www.ContiSoccerWorld.de
Media Database: www.mediacenter.continental-corporation.com

Læs mere her

tags: USA, UEFA, Danmark, euro, 2011, Europa, direktør, bilindustri, Polen, lastbil, regnskab, Rusland, 2013, EU, Ukraine, Kina, Indien, Brasilien, 2012, omsætning, sprog, Continental, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar