søndag den 29. juli 2012

Bilister går glip af erstatning ved skade på bilen

Mange bilister risikerer ikke at få dækket deres reelle tab, hvis deres bil bliver skadet af en anden. Flere forsikringsselskaber tilbyder nemlig ofte for lille en erstatning, påpeger FDM.

De færreste bilkøbere er i tvivl om, hvilken bil de vil vælge, hvis valget stod mellem to identiske biler, hvor eneste forskel var, at den ene bil tidligere har haft en større skade.

En skadet bil er nemlig mindre værd, den dag den skal sælges. Derfor har man også krav på at få en værdiforringelseserstatning, hvis uheldet er ude, og ens bil er blevet påkørt af en anden bil. Men ifølge FDMs medlemsmagasin Motor er den erstatning, forsikringsselskaberne tilbyder, ofte for lille.

Vi oplever ofte, at bilejere der er blevet påkørt enten ikke får en værdiforringelseserstatning eller tilbydes et beløb, som er mindre end det reelle beløb, bilen har mistet i værdi, siger advokat i FDM Anne-Louise Ipland, som understreger, at det er den ansvarlige skadevolders ansvarsforsikring, der skal dække et eventuelt værditab.

Hvor meget forsikringsselskaberne tilbyder i værdiforringelseserstatning, baserer sig på retningslinjer som brancheorganisationen Forsikring & Pension har udstukket til brug for den interne sagsbehandling. De siger blandt andet, at skaden skal koste 20-30 procent af bilens handelsværdi.

Derudover må bilen ikke være ældre end to-tre år, hvilket betyder, at mange slet ikke tilbydes værdiforringelseserstatning. Men den går ifølge FDM ikke.

Uanset skadens omfang eller bilens alder skal man stilles økonomisk, som var skaden ikke sket. Derfor bør spørgsmålet om erstatning også følge erstatningsretten og ikke forsikringsselskabernes interne retningslinjer. Her er det værd at huske på, at man ikke har indgået nogen aftale med modpartens forsikringsselskab på forhånd. Derfor skal man heller ikke nødvendigvis stille sig tilfreds med forsikringsselskabets første bud på erstatning. Det er langt fra sikkert, det dækker det værditab, man har lidt, siger Anne-Louise Ipland.

Er man i tvivl om, om man har fået en korrekt værdiforringelseserstatning, råder FDM til, at man søger professionel rådgivning.

Læs mere her

tags: bilen, retten, økonomi, forsikringsselskab, FDM, Motor, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar