søndag den 15. april 2012

En god rabat på bilen kan være dårlig

Rabatten batter ikke altid nok, når man køber bil. Mange tilbud er nemlig langt bedre for bilforhandleren end for køberen, viser FDMs gennemgang af bilmarkedets tilbudsjungle.

Rabatten på lagerbil, demobil eller kampagnemodel batter ikke altid nok, og de opfindsomme tilbud på bilmarkedet er ofte mere lunkne end lukrative. Og i værste fald kan det ende med at blive dyrt at købe en billig bil, skriver FDMs medlemsmagasin Motor, som har gennemgået de mange forskellige slagtilbud.

Som bilkøber er det nemt at lade sig friste af bilmarkedets mange tilbud. Men inden man slår til, bør man sætte sig grundigt ind i, hvad der gemmer sig bag det enkelte tilbud, for nogle er faktisk langt bedre for forhandleren end for dig som køber, siger forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen.

Et velkendt eksempel på et af markedets mange tilbud er en forhandlers tilbud om at give op mod 30.000 kroner i bytte for ens gamle bil ved køb af en ny. Tilbuddet knytter sig dog ofte til en given udstyrsvariant og motorstørrelse, uagtet at man måske hellere vil have en anden model. Er ens byttebil reelt værdiløs, kan forhandlerens tilbud være attraktivt, men er bilen omvendt 30.000 kr. værd, er man bedre tjent med selv at sælge den og få rabat på den nye bil.

I andre tilfælde gælder det om ikke at lade sig friste af lave priser på bestemte udstyrsmodeller og motorvarianter, der ikke matcher ens behov, og som enten hurtigt taber meget i værdi eller kan være svære at sælge igen.
Er det en demobil, der lokker, skal man være opmærksom på, at der reelt er tale om en brugt bil, som inden købet kan have tabt op mod 15 procent i værdi, og hvor garantien allerede løber.

En god tommelfingerregel er at gøre sig klart, hvad det er for en type bil og udstyr, man har brug for, og så gå efter det. Så ender man ikke med at stå med en bil, som ikke matcher ens behov. Derudover skal man sætte sig ind i markedet hjemmefra og stå fast på, at man skal have rabat. Især på ekstraudstyr. Endelig skal man huske, at forhandleren ofte faktisk kun går glip af 3.000 kr., når han giver 10.000 kr. i rabat, pga. registreringsafgiften, siger Allan Skytte Christensen.

Læs mere om, hvordan man finder rundt i tilbudsjunglen i Motors aprilnummer, som udkommer fredag den 30. marts eller på www.FDM.dk/bilkoeb

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar