torsdag den 12. januar 2012

Mere end hver anden rustskade opstår om vinteren

NY UNDERSØGELSE: Applus+ Bilsyns synsmedarbejdere vurderer, at 51-75 procent af bilers rustskader grundlægges om vinteren, viser ny undersøgelse. Rusten sætter sig især i undervognen, angiveligt fordi vi bruger for lidt tid på at pleje bilen.

Vinter er lig med rust på bilen. Det er det korte af det lange i en ny undersøgelse, som Applus+ Bilsyn har foretaget blandt ca. 200 synsmedarbejdere over hele landet. I undersøgelsen er medarbejderne blevet spurgt, hvor mange rustskader på personbiler, der grundlægges om vinteren. Næsten hver anden synsmedarbejder svarer, at mellem 51 og 75 procent af alle rustskader etablereres her.

Vinteren slider hårdt
?Undersøgelsen, der bygger på de erfaringer, som vores medarbejdere gør sig, når de hvert år syner mere end 500.000 biler, viser, at biler er ekstra eksponeret for rust om vinteren. Den giver os en klar indikation af, at kombinationen af sne, sjap, salt og vand tærer hårdt på bilerne, og at størstedelen af bilernes rustskader sandsynligvis etableres om vinteren. Det er vigtigt, at bilister passer ekstra godt på deres bil i vintermånederne og f.eks. løbende vasker den for snavs og får den kontrolleret,? siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør for Applus+ Bilsyn.

Udover at mange bilister, der triller ind til syn, kører uden vinterdæk, vurderer de adspurgte i undersøgelsen, at manglende vedligeholdelse af bilen, eks. hyppig vask, og ingen rustbeskyttelse, er de væsentligste udfordringer for bilisterne i løbet af vinteren. Otte uf af ti svarer, at bilen især får rust på undervognen, mens ca. 60 procent vurderer, at rusten opstår på bremserne og i karosseriet.

Tjek for rust
?Vi anbefaler, at bilejerne får en rustattest hos os. Det vil sige, at vi undersøger, hvilken tilstand bilen er i, og om der er risiko for, at den begynder at ruste. Er der det, anbefaler vi en rustbeskyttelse, som vi giver en rabat til gennem vores samarbejde med Dinitrol. Herudover tilbyder vi et såkaldt vintersyn, der fastslår, om bilen generelt er gearet til hård frost og sne de kommende måneder. På den måde undgår man, at bilen fryser og f.eks. ikke kan starte,? siger Per V. Rasmussen.

Ifølge de adspurgte i undersøgelsen vil danske bilister primært købe en rustattest og en vinterattest i de kommende måneder. 59,2 procent svarer, at flest kunder vil efterspørge et syn af bilens rusttilstand, mens 27,5 procent peger på et overordnet vintertjek. Resten peger på andre ydelser.

Faktaboks: Rustattest med store rabatter
Applus+Bilsyn samarbejder med Dinitrol rustbeskyttelse og kan derfor tilbyde en rabat på 600 kr. på rustbeskyttelse hos Dinitrol.

Faktaboks: Vælg to af fem servicer
Med et Falck BilTjek kan du vælge to af følgende servicetilbud:

- Periodisk syn eller registreringssyn af bilen
- TilstandsAttest
- MiljøAttest
- RustAttest
- Tempo 100-undersøgelse af campingvogn
- Sommer- og vintereftersyn
- MiljøAttest
- Miljøzonemærker

Herudover er du garanteret gratis:
- Hjulskifte
- Reparation af stenslagsskader på forruden på alle husstandens private biler
- Hjælp ved sygdom under kørslen

Læs mere her

tags: direktør, bilen, Falck, campingvogn, Tilst, husstand, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar