onsdag den 25. november 2009

Kult-musikeren Daniel Johnston gæster VEGA og Voxhall med kunst- og koncert-oplevelse

Det er en anderledes koncertoplevelse der venter publikum, når den legendariske kunstner, musikere mm. Daniel Johnston gæster VEGA den 10. april og VOXHALL den 11. april. Aftenen byder både på filmvisning, koncert med det hollandske instrumental ensemble BEAM, Johnston koncert og udstilling af Johnstons kunstværker.

Daniel Johnston musikverdenens sande ener
Daniel Johnston er muligvis et af USA s mest gådefulde pop-fænomener. Tilbage fra sin første udgivelse Songs of Pain fra 1981, har Johnston, gennem næsten tre årtier, udstillet sine hjerteskærende beretninger om uforløst kærlighed og eksistentielle kvaler til en stadigt voksende dedikeret fanskare. Han er blevet hyldet som en amerikansk original i stil med musikere som Robert Johnson og Hank Williams, og han anses som en kult-helt blandt musikere, blottet for attitude og overfladiskhed.

BEAM Orchestra
Koncerten i København opføres sammen med BEAM orchestra. Et hollandsk ensemble bestående af 11 dygtige musikere fra jazz, pop og samtids-musik-scenen og deres første projekt er med Daniel Johnston. De vil omarrangere nogle af Daniel Johnstons sange og nogle vil blive performet sammen med ham, mens andre vil blive spillet af ensemblet alene.

Nyt anmelderrost album produceret af Jason Falkner
Den 6.oktober udkom Daniel Johnstons seneste, og muligvis bedste album, Is and Always Was, som tilføjer endnu et kapitel til hans kunstneriske fabel. Albummet er et bevidst skridt væk fra de lo-fi hjemmeproducerede plader, som Johnston er kendt for. På Is And Always Was har han nemlig allieret sig med musiker og producer Jason Falkner, som har produceret for blandt andet Beck og Air. På Is And Always Was kombinerer de to musikere deres talenter efter bedste evne, og idéen er at tage rock and roll-symfonierne i Daniels produktive musikalske hjerne og præstere fuldt gyldige og professionelt produceret sange.

Is and Always Was blev modtaget overordentligt positivt af den danske presse som uddelte følgende stjerner: Gaffa 5/6 albummet er en både mental og musikalsk succes. Politiken 5/6 Maniodepressiv popsnedker er på toppen Downtown 5/6 Albummet er endnu et bevis på, at han er en yderst unik og inspirerende sangskriver, der forstår at forny sig.

Not just another concert
For nogen er det et glædeligt gensyn med en af USA s mest markante kunstnere, for andre er der en ny, interessant oplevelse i vente. Under alle omstændigheder skal publikum forberede sig på en aften der bevæger sig ud over en almindelig koncert, med kunstudstilling, et 11 mands-stort ensemble fra Holland, og Johnston solo og med orkester.

Aftenen starter med en visning af den succesfulde dokumentarfilm The Devil and Daniel Johnston . Først spiller support Tommigun, derefter spiller det hollandske ensemble BEAM instrumentale versioner af Daniel Johnstons numre, dernæst Daniel solo og til sidst Daniel og BEAM sammen. Desuden vil der være en udstilling med Daniel Johnstons kunstværker.

Besøg www.vega.dk eller voxhall.dk for information om billetsalg.

læs mere om filmen: http://www.sonyclassics.com/devilanddaniel

læs
Johnstons biografi: http://www.hihowareyou.com/web/bio.htm

For mere information kontakt venligst:
Maren Astrup
PR & Kommunikation / PR & Communication VEGA
VEGA / Enghavevej 40 / 1674 Copenhagen V / Denmark / Phone +45 33 26 09 58

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar