torsdag den 19. november 2009

Kør race i verdens hurtigste el-bil på Rådhuspladsen

I forbindelse med FNs klimakonference i København 7-18. december indbyder Tesla Motors journalister og publikum til drag race på Rådhuspladsen. Hver dag fra 17 til 19 tilbyder vi publikum at køre med som passagerer i verdens hurrigste el-bil i et ægte drag race , hvor to Tesla Roadsters accelererer side om side på den afspærrede Vester Voldgade se vedlagte foto.

Tesla Motors spiller en central rolle i Hope City - Københavns Kommunes klima løsnings by på Rådhuspladsen. Tesla Motors blev udvalgt til at stå for byens parkeringsplads, idet Tesla Roadster er den eneste rene elbil i masse produktion, og fordi Tesla Motors er den eneste bilfabrik, som kan levere biler nok. Temaet for parkeringspladsen er naturligvis co2, og her vil vi vise, hvor langt forskellige biltyper skal køre, før de har udledt 10 kg co2*.

Eksempelvis:
Supersportsvogn 22 km ved 5 km/l
Familie bil 66 km ved 15 km/l
El bil 155 km ved 7 km kwh **
El bil på grøn strøm er 100 procent co2 fri

Tesla Motors vil gennem hele perioden have 8-10 Tesla Roadsters i København. Dette er den største samling Tesla Roadsters nogen sinde i Europa. I den forbindelse tilbyder vi pressen at booke længere test kørsler, interviews med Tesla-nøglepersoner m.m.

Billeder kan downloades på: http://www.teslamotors.com/media/image_library.php">http://www.teslamotors.com/media/image_library.php">http://www.teslamotors.com/media/image_library.php

*En liter benzin udleder 2.3 kg co2 (energistyrelsen).
** Beregnet ud fra dansk gennemsnits strøm som udleder ca. 450g co2 pr. kilowatt-time.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar