mandag den 30. november 2015

Ny løsning giver mere effektivt dækskift ved lasthåndtering i lufthavne


Normalt skifter man dæk på fælge både til biler, lastvogne og specialkøretøjer. Men Continental har til brug for køretøjer til lasthåndtering i lufthavne udviklet et produkt, hvor hele enheden skiftes. Produktet hedder Continental TrolleyBoss og er netop lanceret.De fleste lufthavne, flyselskaber og handling-firmaer skifter dæk på dollyer og bagagevogne, der udsættes for barske arbejdsforhold i hverdagen. Ved den netop overståede Inter Airport Europe-messe i München, hvor der blandt andet præsenteres nyheder inden for udstyr til lufthavne lancerede Continental et helt nyt koncept, hvor hele hjulet skiftes. Løsningen kaldes Trolley Boss og introduceres nu i Danmark.
- Med lanceringen af det nye TrolleyBoss produkt har vi komplementeret vort produktprogram og tilbyder således nu også en helt ny og banebrydende løsning til at montere på de vogne, der bruges til fx bagage, containere og paller, oplyser Georg Nielsen, adm. direktør, Continental Dæk Danmark A/S.

Fælg i kunststof reducerer vægten
TrolleyBoss adskiller sig på flere punkter fra de dæk, der ellers bruges til dette formål. Dækmønstret følger udelukkende længderetningen. Det giver en lav varmeudvikling og lav rullemodstand.
- En af fordelene ved Continental TrolleyBoss er vægten. Dæk og fælg udgør én komplet enhed, hvor fælgen er fremstillet af polyamid. Det er med til at holde den samlede vægt nede på 7,3 kg, hvilket er 60% mindre end vores hidtidige løsning med et dæk monteret på en separat fælg, fortæller Georg Nielsen.

Vægtreduktionen og den væsentligt lavere rullemodstand på TrolleyBoss-dækket giver ligeledes en fordel i forøget lasteevne på dolly'en, og en forbedret brændstofeffektivitet på det trækkende køretøj.

Til trods for den lave egenvægt har det nye dæk samme lasteevne som det hidtidige produkt, nemlig 730 kg ved en hastighed på 25 km/t.

Hurtig af og på montering
- Fordi der er tale om en komplet enhed, skal en reparatør ikke bruge kostbar tid på at adskille og montere dæk og fælg, da det er hele enheden der udskiftes, hurtigt og effektivt. Herudover er der ikke noget behov for anvendelse af fyldstoffer, der ofte øger udgifterne til både materialer og tid, pointerer Georg Nielsen.

TrolleyBoss måler 16 x 4½ tommer, svarende til størrelsen 400-8, og kan således erstatte langt størsteparten af de hjul, der anvendes i dag.


Læs mere her

tags: Danmark, direktør, kunst, Europe, brændstof, Continental, Ford, fælg,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar