mandag den 23. februar 2015

Nyt selskab bag Danmarks største motorsportsserie

De danske bilejeres organisation, FDM, vil fremover også indtage en aktiv motorsportsrolle. FDM bliver i samarbejde med den nuværende promotor Peter Elgaard fremover både løbsarrangør og promotor af DTC-serien. Danskere med hang til motorsport kan se frem til en lang fremtid for den populære DTC-serie (Danish Thundersport Championship). Et nyt samarbejde mellem den nuværende promotor og bilejernes organisation FDM betyder, at DTC-løb er sikret også på lang sigt. Peter Elgaard og FDM er blevet enige om at stifte et nyt selskab, som sammen skal står for løbsafviklingen og fungere som promotor for den bedste motorsportsklasse i Danmark.

"FDM vil gerne være med til at sikre motorsporten i fremtiden. Vi ejer FDM Jyllandsringen som er Danmarks eneste FIA godkendte bane, og som i forvejen bruges til motorsport. Så det er naturligt, at vi nu går mere aktivt ind i motorsport i Danmark. Der har i mange år været et positivt samarbejde omkring gennemførsel af løb på FDM Jyllandsringen. Det samarbejde ønsker vi nu at udvikle ved, at vi sammen med Peter Elgaard fremover vil være promotor og løbsarrangør i Danmark for DTC-serien og de øvrige motorløb på bane, som afholdes i tilknytning til DTC serien", siger FDMs adm. direktør Thomas Møller Thomsen.

Flere af FDMs søsterklubber i Europa fungerer allerede i dag som løbsarrangør og ikke mindst paraplyorganisationen for bil- og motorsportsklubberne, FIA, er en aktiv part indenfor motorsport.

Selve DTC-serien har siden 1999 været drevet af Peter Elgaard, som nu mener, at det tid til at finde en ekstra samarbejdspartner for at sikre DTC-serien en fremtid.

"Udviklingen og kravene i al professionel sport stiger hvert år, og det er i særdeleshed også gældende i Motorsporten. Tilskuere, sponsorer, deltagere samt den danske medieverden, forventer hvert år en fremgang og en udvikling af sporten. Dette både på det sportslige område og ikke mindst på det underholdningsmæssige område. Motorsporten i Danmark har derfor brug for en stærk organisation, som kan fremme sporten yderligt på nationalt plan. Denne organisation kommer så i form af et samarbejde mellem de nuværende kræfter i DTC og de værdier som FDM kan tilføre Dansk Motorsport", siger Peter Elgaard.

Samarbejdet betyder, at der i fællesskab afholdes fem løbsweekender på FDM Jyllandsringen, hvoraf tre vil være med DTCs deltagelse, de øvrige to løbsweekender bliver fordelt mellem historisk motorsport og motorcykler. Desuden vil samarbejdet også omfatte de resterende fem afdelinger, som DTC afvikler på de øvrige baneanlæg i Danmark. Løbsserien ændrer ikke navn og vil forsat være betegnet DTC.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, direktør, Jylland, FDM, motorsport, Motor, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar