mandag den 26. maj 2014

Danske bilkøbere vælger forhandleren

Langt de fleste danskere køber bilen hos bilforhandleren i stedet for at købe den privat, viser ny undersøgelse af BilBasen og YouGov Otte ud af ti danskerne købte deres sidste bil hos en bilforhandler, mens kun 15 pct. købte den privat.

Så klart lyder svaret blandt godt 1.100 danske bilejere i en ny undersøgelse af BilBasen og YouGov, som dermed statistisk beviser, at danskerne foretrækker at købe bilen hos forhandleren.

I en tilsvarende undersøgelse fra sidste år købte 81 pct. bilen hos forhandleren, men det tal er nu vokset til 83 pct.

"Når man køber bilen hos forhandleren, er man omfattet af købelovens regler om forbrugerkøb, mens man køber bilen som prøvet og beset hos private. Og det er den sikkerhed, som bilkøberne vil have, når de står overfor så en betydningsfuld udgift, som det er at købe bil, fortæller Andrew Whitehair," der er direktør for BilBasen.

I samme nu slår han fast, at det i nogle tilfælde kan være billigere at gå udenom forhandleren, især hvis det er mindre bilmodeller man kigger efter, men at det kræver, at man sætter sig grundigt ind i tingene, inden man beslutter sig for at købe privat.

"Det er helt afgørende, at man husker at tjekke bilen grundigt for fejl, og at man på forhånd kender sine rettigheder, når man køber privat, og så bør der altid laves en slutseddel på bilen, inden man køber," understreger Andrew Whitehair.

Ifølge branchedirektør hos DI den danske bilbranche, Thomas Møller Sørensen, skal man kigge på den nuværende markedssituation på brugtbilmarkedet som en stærkt bidragende faktor:

"Priskrigen på markedet for minibiler gør, at forhandlerne lige nu tilbyder biler til særligt attraktive priser, ofte med fordelagtige finansierings- og forsikringsmuligheder, og så imødekommes den store efterspørgsel på større familiebiler også bedst hos forhandlerne," siger Thomas Møller Sørensen og fortsætter:

"Man skal heller ikke glemme, at forhandleren udøver en vejledende rolle, som i de fleste tilfælde giver forhandleren en særlig indsigt og forståelse for kundens behov og ønsker, som man ikke finder hos private sælgere."

Flere unge vælger privathandel

Mens der generelt er bred enighed blandt danskerne i, at man køber bilen hos forhandleren, er de unge mellem 18 og 29 år mere tilbøjelige til at gå udenom forhandleren. Næsten 20 pct. af de unge svarer, at de købte deres bil privat.

"Mange unge er førstegangskøbere, uanset om det er en ny eller brugt bil, og de har et begrænset bilbudget. Derfor spiller prisen en større rolle end den medfølgende to års reklamation, når man køber bilen hos forhandleren," slutter Andrew Whitehair.

Fakta
• Købte sidste bil hos en bilforhandler: 81pct. (2013 - hele basen)
• Købte sidste bil hos en bilforhandler: 83 pct. (2014 - hele basen)
• Købte sidste bil privat: 15 pct. (2014 - hele basen)
• Købte sidste bil privat: 19 pct. (unge mellem 18-29 år)

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er lavet af BilBasen i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er gennemført i alt 1118 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år i perioden 3-6 marts 2014.

Læs mere her

tags: direktør, interview, bilen, 2013, Priskrig, bilforhandler, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar