fredag den 8. juni 2012

FDM test og bilsyn bliver nyt motorregister

FDM test og bilsyn bliver nu også digitalt motorregister. Dermed får bilejere og -forhandlere nemmere ved både at få bil og trailer registreret og udleveret nummerplader.

Fysiske blanketter, tung papirgang og ventetid hører snart fortiden til, når bilen skal registreres og ejer/bruger skriftes.
Den 6. juni bliver motorregisteret digitaliseret, og hvad der tidligere krævede et besøg på et af Skats 30 motorkontorer kan nu i stedet klares hos en af de omkring 1.500 bilforhandlere eller synshaller, der bliver en del af det nye digitale motorregister og dermed får lov til at ejer-/ brugerskifte samt udlevere nummerplader og afmelde køretøjer.

Står man overfor at købe en brugt bil, vil man fremover kunne få den indregistreret i forbindelse med, at man får den brugtbilstestet. På den måde vil bilejere og forbrugere opleve motorregisteret som langt mere fleksibelt og nemmere end tidligere, siger divisionschef for FDM test og bilsyn i Henning Pedersen.

Mens man fra begyndelsen af juni altså vil have langt flere muligheder, hvor man kan registrere sit køretøj, vil man til efteråret selv kunne foretage ejer-/ brugerskifte fra sin computer via Skats TastSelv service. Nummerplader vil dog stadig skulle hentes hos et af de digitale motorregistre eksempelvis FDM test i bilsyn i Lyngby, Ballerup, København N, Taastrup eller Tårnby.

Der er ingen tvivl om, at motorregisteret vil lette det administrative arbejde ved registrering af et køretøj. Hvad enten man selv registrerer sin bil hjemmefra eller hos et af de cirka 1.500 nye motorregistre. Er man for eksempel ved at købe en brugt bil, vil man hos FDM test og bilsyn for eksempel kunne få den registreret og udleveret nummerplader, samtidig med at man får den brugtbilstestet, siger Henning Pedersen.

Med motorregisterets indførsel lukker Skat samtidig 26 af sine 30 nummerpladeekspeditioner. Fremover vil der kun være ekspeditioner for disse i Aarhus, Aalborg, Odense og Høje Taastrup.

Læs mere her

tags: København, bilen, Lyngby, Odense, Aalborg, computer, FDM, bilforhandler, Ballerup,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar