fredag den 1. oktober 2010

Det nye MICHELIN Alpin testvinder i ADAC's test af vinterdæk

Europas største bilorganisation, det tyske ADAC(1), har testet 28 europæiske vinterdæk i to forskellige dimensioner. Michelin er testvinder blandt 17 tommer dæk.

Magasinet Motor, som udgives af FDM, offentliggjorde den 22. september 2010 ADAC's test af vinterdæk, hvor nye MICHELIN Alpin i dimensionen 225/45 R 17 H bliver valgt som "Testvinder" og får fem af seks (5/6) stjerner. Nye MICHELIN Alpin er det eneste dæk i denne dimension, som får så mange stjerner.

ADAC testede 15 dæk i dimensionen 185/65 R 15 T og 13 dæk i dimensionen 225/45 R 17 H.

Konklusionen for det nye MICHELIN Alpin lyder således:
"5 stjerner - testvinder: Et fremragende dæk med meget fine resultater i alle sikkerhedsrelaterede discipliner. Fik højeste karakter på våd vej og ved slidstyrke."

For kriteriet levetid får det nye MICHELIN Alpin maks. point, men også for vådgreb, greb i sne og på is samt på tør vej får dækket topkarakter.

Det nye MICHELIN Alpin blev lanceret i Sverige og Danmark til vintersæsonen 2010. MICHELIN Alpin er et europæisk vinterdæk, som kombinerer et højere hastighedindeks (H maks. 210 km/t) med kraftigt forbedrede køreegenskaber i sne og på is.

Det nye dæk er beregnet til små, mellemstore og store familiebiler. Europæiske vinterdæk er almindeligt forekommende i Danmark og det sydlige og mellemste Sverige, hvor vinteren for en stor del indebærer frosset underlag.

- Højere hastighedsindeks indebærer gode køreegenskaber på tørt og vådt underlag, men det har været sværere for disse dæk at måle sig i sne og på is med vinterdæk specielt udviklet til nordiske vinterveje. Derfor er det ekstra flot, at dette dæk placerer sig i toppen lige efter lanceringen, siger Bernt Wahlberg, teknisk produktspecialist hos Michelin i Norden.

Michelin bruger årligt omkring 500 millioner euro på forskning og udvikling for at forbedre forskellige områder af dækkenes præstationer, uden at gå på kompromis med andre produktkvaliteter. På den måde kan Michelin levere dæk med gode vejegenskaber, kort bremselængde, lav rullemodstand og lang levetid.

1) ADAC, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V., er Tysklands og Europas største bilorganisation med lige over 15 millioner medlemmer (2005). ADAC blev grundlagt i 1903 som Deutsche Motorradfahrer-Vereinigung og fik sit nuværende navn i 1911. ADAC her en flåde af mobile enheder, som hjælper medlemmerne i tilfælde af problemer på Tysklands veje.

Michelins mission er at bidrage til konstant at forbedre varers og menneskers mobilitet ved at fremstille og markedsføre dæk. Vi fremstiller dæk til for eksempel fly, personvogne, motorcykler og cykler, entreprenørmaskiner, landbrugsmaskiner, lastvogne og den amerikanske rumfærge. Michelin tilbyder endvidere elektroniske tjenester på http://www.viamichelin.com target=_blank>www.viamichelin.com og udgiver vejkort og -atlas, rejse-, restaurant- og hotelguider. Michelins hovedkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrig, og virksomheden er repræsenteret i 170 lande, har 129.000 ansatte (heraf cirka 320 i Norden) og 71 fabrikker i 19 lande. Nærmere information på: http://www.michelin.com target=_blank>www.michelin.com eller http://www.michelin.dk target=_blank>www.michelin.dk

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar