lørdag den 13. februar 2010

Public service-puljen giver bedre TV

Public Service-Puljen har bevist sin eksistensberettigelse. Det viser den evaluering, som Filminstituttet netop har foretaget.

Public Service-Puljen blev oprettet i 2007 som et led i medieaftalen for 2007-2010. Den har til fomål at yde støtte til produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentarprogrammer. I alt 75 mio. kr. i 2009 forøget med 20 mio. kr. uddeles til kommercielle tv-stationer, som gerne vil præsentere originale og nyskabende tv-programmer.

I perioden 2008 til 2009 har 13 projekter fået produktionsstøtte og 10 projekter har fået udviklingsstøtte. 7 produktioner har indtil nu været vist på tv, herunder Skolen og Lærkevej .

Filminstituttet vurderer, at ordningen har vist sin eksistensberettigelse. De støttede projekter repræsenterer en stor bredde inden for såvel tv-drama som tv-dokumentar. Instituttet finder derfor, at ordningen bør fortsætte med at støtte disse programtyper, da de er traditionelle public service-genrer, som er omkostningskrævende for de kommercielle tv-stationer.

Kulturminister Carina Christensen siger:

Det er fint at se, at initiativet med Public Service-Puljen var helt rigtig. De kommercielle tv-stationer er glade for ordningen, og de giver udtryk for, at de har fået mulighed for at vise fyrtårne i deres programflade. Evalueringsrapporten fra Det Danske Filminstitut anbefaler, at ordningen fortsætter. Det vil selvfølgelig indgå i mine overvejelser om ordningens fremtid.

Læs evalueringen af Public Service-Puljen som pdf:
http://www.kum.dk/graphics/kum/downloads/Pressemeddelelser/2010/evalueringAfPublicServicePuljen2010.pdf

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21
Afdelingschef Jesper Hermansen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 18

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar