søndag den 25. oktober 2009

Metal-medlemmer kan løse folkeskolernes it-problemer

Der er store problemer med folkeskolernes it-systemer. Dansk Metal har medlemmer, der kan løse problemerne fra i morgen.

Computere og netværk, der ikke virker, er hverdag i de danske folkeskoler, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut. Derfor opgiver nogle lærere helt at bruge it i undervisningen, hvilket er i strid med regeringens plan om at integrere it i alle fag. I Dansk Metal kommer undersøgelsen desværre ikke som nogen overraskelse.

- Det kræver altså mere end et tryk på musen at få it-systemet til at fungere på en skole. Vi kan ikke forvente, at lærerne skal kunne klare den opgave. De har i forvejen nok at se til med at stå for undervisningen. Det er simpelthen ikke holdbart, at skolernes it ikke fungerer. Hverken for lærere eller elever, siger Torben Andresen Lindhardt fra Dansk Metals it-sekretariat.

Ansvaret, for at computere, printere og netværk virker, ligger hos de enkelte skoler og deres kommuner. Jørn Sørensen, formand for KL s børne- og kulturudvalg (R), vil nu sætte en undersøgelse i gang, men i Dansk Metal vil Torben Andresen Lindhardt gerne have gang i debatten nu.

- Vi har sagt det igen og igen og prøvet at råbe Bertel Haarder og KL op i en årrække, men der sker aldrig rigtig noget, og det ser vi endnu en gang nu. Vi vil gerne invitere Bertel Haarder, Jørn Sørensen og andre interesserede til at deltage i debatten, for vi er af den overbevisning, at it-niveauet i folkeskolen har stor betydning for børnenes fremtidsmuligheder, siger han.

Dansk Metal foreslår, at der bliver ansat personale på skolerne til udelukkende at sørge for it-udstyret. I øjeblikket findes der 59 ledige it-supportere og 49 ledige datateknikere, som er klar til at hjælpe de danske folkeskoler fra i morgen af.

- Vi har en masse medlemmer, som sagtens kan løfte den her arbejdsbyrde, fjerne problemerne og derved skabe en bedre skoledag og uddannelse for både lærere og elever. Vores folk er uddannet til at håndtere netop den slags problemer, så lad dem da aflaste lærerne, siger Torben Andresen Lindhardt.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar